Oortjes waarmee je kunt sporten

0
85
Sennheiser PMX 680 Sports koptelefoon

Sennheiser PMX 680 Sports koptelefoon (© ; licentie: )

Koptelefoonspecialist Sennheiser brengt maar liefst 26 verschillende oortjes op de markt, omdat oren en smaken nu eenmaal verschillen. Eerder testten we de CX 280 High Performance oortjes die in het oorkanaal passen. Ditmaal is het de beurt aan de PMX 680 sportoortjes. Later zullen we nog de MX 581 oortjes met share-adapter testen. Maar ditmaal is dus PMX 680 Sports aan de beurt.

Gewone oortjes en koptelefoons zijn meestal niet geschikt om mee te sporten. Ze zijn te zwaar, ze vallen uit je oren, ze kunnen niet tegen het zweet etc. Er is dus een markt voor oortjes die je achteraf bijkoopt bij je Apple iPod & iPhone of mp3-speler van een ander merk. Sennheiser is een van de leidende merken op dat gebied. Het heeft liefst 26 verschillende nieuwe modellen in vier reeksen in de aanbieding: Expression Line (de top van de nieuwe modellen), de Classic Line (optimale prijs-kwaliteitverhouding), Street Line (voor intensief gebruik) en Sports Line (ontworpen in samenwerking met Adidas). Van die laatste lijn testen we hier de PMX 680 Sports oortjes. Kun je daar echt mee sporten? En bieden ze dan nog een goede geluidskwaliteit?

In de doos
De verpakking bevat de koptelefoon, dopjes, een verwisselbare kledingclip, een verlengsnoer met volumeregeling en een heuse meertalige handleiding. Die handleiding is geen overbodige luxe, want ze laat met tekst en afbeeldingen duidelijk zien hoe je de oortjes best draagt en de kabels wegsteekt. Ook staat er informatie in hoe je de oortjes na het sporten weer kunt schoonmaken. Je mag de oortjes voorzichtig afspoelen onder lauw water, maar ze zeker niet onderdompelen. Bovendien moet je ze na het schoonmaken goed laten drogen. En uiteraard dien je de meegeleverde stoffen dopjes te verwijderen voor je ze schoonmaakt.

1
2
3
Vorig artikelTrio Cyber-shot camera’s met 3D Sweep Panorama
Volgend artikelMediaspeler met 2 TB opslagcapaciteit
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.