Trio Cyber-shot camera’s met 3D Sweep Panorama

3
39
Sony Cyber-shot WX5

Sony Cyber-shot WX5 (© ; licentie: )

Sony breidt de Cyber-shot familie digitale camera’s uit met drie modellen, waaronder twee camera’s die de nieuwe 3D panoramafunctie bieden en Full HD video-opnames kunnen maken.

De Sony Cyber-shot WX5 en TX9 zijn uitgerust met de 12,2 megapixel Exmor R CMOS sensor. Ze hebben ook een nieuwe Superior Auto mode voor fotografie bij weinig licht. Met de functie maken de camera’s een reeks van zes beelden terwijl de instellingen automatisch worden aangepast om foto’s met zo weinig mogelijk ruis te leveren. De Cyber-shot WX5 en TX9 kunnen video opnemen in Full HD (1920 x 1080, 50i) AVCHD formaat. Het zijn ook de eerste compactcamera’s die de nieuwe 3D Sweep panormafunctie aan boord hebben die Sony introduceerde bij de NEX-camera’s (lees onze review van de NEX-5). Terwijl je de ontspanknop ingedrukt houdt dien je de camera van links naar rechts of van boven naar beneden te bewegen (of omgekeerd) zodat de camera een reeks van beelden kan maken. Informatie van tot honderd beelden worden automatisch gecombineerd tot een stereoscopische foto. Die kan je bekijken door de camera via de HDMI-aansluiting te verbinden met een tv die 3D ondersteunt. Een andere 3D-functie is de Sweep Multi Angle: hiermee maakt de camera een opname met hoge snelheid van vijftien beelden en creëert een ‘‘3D-achtig’ beeld dat je vanuit verschillende hoeken kan bekijken op het camerascherm door het toestel te bewegen.

Sony Cyber-shot TX9

Sony Cyber-shot TX9 (© ; licentie: )

Defocus
De WX5 heeft een 2,8-inch (7 cm) lcd-scherm, terwijl de TX9 een 3,5-inch (8.8 cm) lcd-scherm heeft. Beide camera’s bieden ook de Background Defocus functie die we kennen van de NEX-camera’s. De camera maakt twee beelden bij het indrukken van de ontspanknop en analyseert de voor- en achtergrond automatisch om zo een foto te creëren met een scherpe focus en wazige achtergrond. Er is ook een nieuwe Soft Skin modus voor potretfotografie. De Cyber-shot TX9 kan je ook onderwater gebruiken als je de optionele onderwaterbehuizing koopt. Je kunt dan ook kiezen voor de Underwater Sweep Panorama modus.

Sony Cyber-shot T99

Sony Cyber-shot T99 (© ; licentie: )

T99
Sony introduceert ook nog de Cyber-shot T99. Hij biedt dezelfde functies als de TX9, maar heeft een 3-inch (7,5 cm) lcd-scherm en een 14,4 megapixel CCD sensor. Hij biedt wel de Sweep panoramafunctie, maar geen 3D-mogelijkheden. Ook neemt hij video op in 720p HD formaat.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony Cyber-shot DSC-WX5, DSC-TX9 en DSC-T99 digitale camera’s zullen te koop zijn vanaf midden september 2010 voor adviesprijzen van respectievelijk € 320, € 400 en € 250.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSurround soundsystemen met 3D HDMI pass-through
Volgend artikelOortjes waarmee je kunt sporten
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.