Comfortable oortjes met helder geluid

0
64
Sennheiser CX280 ear-canal phones

Sennheiser CX280 ear-canal phones (© ; licentie: )

Koptelefoonspecialist Sennheiser vindt dat oren en smaken verschillen en brengt dus maar liefst 26 verschillende oortjes op de markt. Wij testten er enkele en starten de reeks met de CX 280 High Performance oortjes die in het oorkanaal passen. Binnenkort zullen we ook nog de PMX 680 sportoortjes en de MX 581 oortjes met share-adapter testen. Maar eerst zijn dus de CX 280 ear-canal phones aan de beurt.

De koptelefoons of oortjes die bij mp3-spelers en iPods worden geleverd zijn vaak van niet al te beste kwaliteit. Valt de geluidskwaliteit misschien nog mee dan laat het draagcomfort dikwijls te wensen over. Zo zijn de oortjes die Apple standaard met zijn muziekspelers meelevert veel te hard en doen ze bij veel mensen pijn in de oren.
Er is dus een markt voor oortjes en Sennheiser is een van de leidende namen in die markt. Dat bedrijf brengt nu maar liefst 26 verschillende nieuwe modellen op de markt in vier reeksen: Expression Line (de top van de nieuwe modellen), de Classic Line (optimale prijs-kwaliteitverhouding), Street Line (voor intensief gebruik) en Sports Line (ontworpen in samenwerking met Adidas).
Sennheiser gaat er prat op dat het over een database beschikt met de eigenschappen van meer dan drieduizend verschillende oren. De ontwerpers houden daar rekening mee om het draagcomfort van de koptelefoons zoveel mogelijk te verbeteren.
Wij testten de CX 280 High Performance ear-canal phones die onderdeel zijn van de Street Line. Bieden die echt een goede prijskwaliteitverhouding?

In de doos
Naast de oortjes bevat de verpakking 2 x 2 reservedopjes en een namaakrubberen draagzakje met sluitkoord waarin ook plaats is voor een iPod nano of mp3-speler van gelijkaardige afmetingen.

1
2
3
Vorig artikelUitgebreide opslagcapaciteit op nieuwe SDXC geheugenkaartje
Volgend artikelBlu-rayspeler levert Full HD 3D filmbeleving
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.