Comfortable oortjes met helder geluid

0
65
Sennheiser CX280 ear-canal phones

Sennheiser CX280 ear-canal phones (© ; licentie: )

De doppen isoleren goed, zonder het omgevingsgeluid volledig weg te filteren; buiten moet je het geluid in elk geval iets harder zetten dan binnen, maar je kunt het ook nog vlot bijregelen met het schuifknopje op de kabel.
De Sennheiser CX 280 geven een helder en open geluid, met een goede stereoscheiding waarnaar je ook langere tijd kunt luisteren zonder dat het vermoeiend wordt. Bassen zijn niet overdreven en midden- en hoge tonen worden correct weergegeven, wat vooral te merken is bij stillere klassieke stukken, zoals pianomuziek of zang. Maar ook jazz en popmuziek geven deze oortjes goed weer.
Het verschil met de standaardoortjes van de Apple iPod is duidelijk merkbaar. De CX 280 klinken eerlijker, helderder, het geluid is ruimer en ze zijn minder vermoeiend. Je hoort ook meer details. Bovendien zitten de doppen van de CX 280 een pak comfortabeler dan die van de standaard Apple-oortjes. Buitenshuis is het verschil nog opmerkelijker. De CX 280 blijven veel beter zitten en ze isoleren het omgevingsgeluid ook beter. De CX 280 oortjes klinken wel iets zachter dan de standaard Apple-oortjes.

Conclusie
De Sennheiser CX 280 oortjes zijn in elk geval een hele verbetering tegenover de standaard iPod- en Samsung-oortjes. Ze bieden een helder geluid met veel detaillering dat niet gauw vermoeit. Ze zitten ook erg comfortabel. En de prijs is ook heel erg democratisch. Op het internet kun je ze op sommige plaatsen vinden voor minder dan 36 euro.

(88/100)

Adviesprijs
€ 50, maar op het internet zijn ze al te vinden voor ca. € 36.
Foto van Sennheiser
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
Vorig artikelUitgebreide opslagcapaciteit op nieuwe SDXC geheugenkaartje
Volgend artikelBlu-rayspeler levert Full HD 3D filmbeleving
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.