Comfortable oortjes met helder geluid

0
64

Technische kenmerken
De CX 280 oortjes hebben een frequentiebereik van 19 tot 20.500 Hz, een geluidsdrukniveau van 120 dB en een impedantie van 16 ohm. De geluidskabel is 1,2m lang. De minijack (3,5 mm) geluidsaansluiting maakt een knik. Het geheel weegt slechts 12 gram.
Je kunt de kabel ontwarren met behulp van een ringetje dat erop gemonteerd is en er is ook een eenvoudige geluidsniveauregelaar. Als je die helemaal naar beneden schuift, hoor je nog altijd heel stil geluid, maar kun je met iemand in je omgeving converseren zonder dat je de dopjes uit je oren hoeft te halen. Handig!
Standaard zijn de siliconen mediumdopjes (M) gemonteerd en als extra krijg je ook kleine (S) en grote (L) dopjes erbij. De mediumdopjes pasten echter perfect in onze oren en daar hebben we deze koptelefoon dan ook mee getest.
Links en Rechts zijn in tekst gemarkeerd op de buitenkant van de oortjes, maar in heel erg kleine letters, die voor mensen met minder goede ogen moeilijk zichtbaar zijn.

Sennheiser CX280 oortjesLuistertest
We testten de Sennheiser CX 280 met een Apple iPod en een Samsung smartphone met verschillende soorten muziek, waaronder ook jazz en klassiek. We deden de luistertesten zowel binnen in een stille ruimte als buiten terwijl we een wandeling maakten.

1
2
3
Vorig artikelUitgebreide opslagcapaciteit op nieuwe SDXC geheugenkaartje
Volgend artikelBlu-rayspeler levert Full HD 3D filmbeleving
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.