Bereik van draadloze verbinding eenvoudig verbeteren

4
119

AVM Fritz!Wlan Repeater N/G met doosAlternatieve configuratie
Als jouw router geen WPS ondersteunt of als je het niet aan de praat krijgt dan kun je de Repeater nog op twee andere manieren configureren. De eerste manier werkt via een wizard op de website van AVM. Die wizard werkt echter alleen onder Windows XP of hoger en uitsluitend onder 32-bit versies van Windows.
De tweede manier is een volledig manuele configuratie. De handleiding legt dit vrij duidelijk uit en een wizard in de Repeater helpt je verder bij alle stappen. Maar het is natuurlijk minder gebruiksvriendelijk dan de WPS-methode.

Andere functies
De Fritz!Wlan Repeater N/G kan op zijn scherm allerlei boodschappen tonen, waaronder de signaalsterkte en de tijd. Dit regel je via de webconfiguratie. Je kunt het scherm echter ook volledig uitschakelen.
De Repeater kan ook muziek van je computer doorsturen naar een stereosysteem of naar een willekeurige FM-zender. Hij heeft zowel een analoge als een digitale audioaansluiting waarop je een versterker of muziekinstallatie kunt aansluiten. Of je kunt een FM-radio afstemmen op de ingebouwde FM-zender. Dit werkt echter alleen op Windows-computers, want je hebt ook nog het Windows-programma Audio Bridge nodig dat je kunt downloaden van de AVM-website. Het is een leuke extra functie, maar voor het delen van muziek over het netwerk bestaan er betere oplossingen. Het is niet op de eerste plaats waar je dit apparaatje voor koopt.

Stroomverbruik
De Repeater verbruikt maximaal 4,5 Watt. Je kunt hem echter zo instellen dat hij alleen op volle kracht uitzendt wanneer dit nodig is. Dan kan het verbruik dalen tot 3 Watt en minder. Het stroomverbruik valt in elk geval goed mee.

1
2
3
4
5
Vorig artikelMinilaptop met dubbel scherm
Volgend artikelUltradraagbare laptop in zakelijke en consumentenversie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. 1) Elke WiFi kaart of USB stick bevat een antenne en een 802.11abg/n chip. Er zijn verschillende producenten van antennes en van dat soort chips. Het verschil in ontvangst kan te maken hebben met de opstelling (die geen twee keer echt identiek is) ofwel kan het te maken hebben met de karakteristieken van de antennes of ook de prestaties van de interne versterker en filters om het signaal te filteren en de bitstream van de drager af te halen. Verschillende fabrikanten hebben verschillende prestaties, dat reflecteert ook in de prijs van dergelijke WiFi kaarten.

    2)Een nuttige test is tussen twee verdiepingen, dan zit er meestal wapening en een dikke laag beton tussen router en repeater. Zeker met de connectie snelheden van vandaag haal je tussen twee verdiepingen eigenlijk te weinig bandbreedte in vergelijking met de bandbreedte van je abonnement.

    3) Hoe gedraagt de repeater zich in een “vervuilde” omgeving? In mijn buurt zijn er redelijk wat WiFi routers en camera systemen die op dezelfde frequentie band werken. Hierdoor is
    connecteren bij mij thuis erg moeilijk.
    Ik herinner me trouwens dat als je twee routers wilde connecteren, je verplicht was op kanaal 6 (802.11g) te connecteren, als je buurman dat ook doet, heb je een probleem.

    • We hebben de test “op afstand” inderdaad op verschillende verdiepingen gedaan, maar in ons gebouw steekt weinig beton. De Fritz-apparaten hebben een overzichtje waarin ze de interferenties tonen in de omgeving. Bij ons kunnen we een volledig spectrum gebruiken waarin nauwelijks interferentie zit. De testresultaten zijn dus geldig voor een vrijwel intereferentievrij gebied. De Fritz-apparaten zoeken trouwens zelf naar een vrij kanaal (je kunt dit wel manueel overrulen).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.