Ultradraagbare laptop in zakelijke en consumentenversie

0
23
Om zijn 25-jarige jubileum te vieren brengt Toshiba naast de Libretto W100 ook nog een model in de Portégé serie op de markt en meteen ook een consumentenversie van deze erg draagbare laptop.

Toshiba Portégé R700

Toshiba Portégé R700 (© ; licentie: )

Met de Portégé R700 ontwikkelde Toshiba een 13,3-inch laptop met een dikte van amper 16,8 mm en een gewicht van 1,3 kg. Door het gebruik van de Airflow Cooling Technology, die Intel en Toshiba samen ontwikkelden, kunnen de nieuwste processoren uit de Intel Core-lijn worden gebruikt in de slanke behuizing van magnesiumlegering. De Portégé R700 is uitgerust met Intel Core i7 processor, 8 GB DDR3 (1066MHz) RAM en 2,5-inch harde schijf tot 500 GB of 512 GB SSD. De harde schijf heeft een 3D-sensor die de schijf beschermt bij vallen en stoten. De R700 laptop heeft een 13,3-inch (33,8 cm) TruBrite HD-breedbeeldscherm met LED backlight en een resolutie van 1366 x 768 pixels. Ook is de laptop uitgerust met een DVD Super Slim Multi & DL of DVD Super Slim Super Multi optische drive. Als aansluitingen beschikt de laptop over 3 x USB 2.0, 1 x eSATA/USB combopoort met Sleep-and-Charge, een Multi-Card Reader, een docking connector met USB 3.0-ondersteuning, VGA en HDMI. Er is ondersteuning voor Bluetooth 2.1 +EDR, WLAN (802.11b/g/n), mobiel breedband, Gigabit Ethernet LAN.

Satellite R630: de consumentenversie
Samen met de Portégé R700, die bedoeld is voor zakelijke gebruikers, brengt Toshiba ook een consumentenversie van deze laptop op de markt. De Satellite R630 wijkt op een paar punten af van de Portégé R700. Zo heeft deze laptop geen TruBrite HD maar een CSV-scherm. Ook is er geen connector voor een docking station en heeft de laptop ook geen vingerafdruklezer.

Prijs en beschikbaarheid
De Toshiba Portégé R700 is vanaf juli beschikbaar voor een advies prijs van € 1.799 exclusief BTW. De Satellite R630 is vanaf eind augustus beschikbaar en heeft een adviesprijs van € 1.099,- inclusief BTW.

Foto van Toshiba
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBereik van draadloze verbinding eenvoudig verbeteren
Volgend artikelPak eens uit met een draagbare harde schijf
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.