Slanke convertibele laptop met lederen bekleding

HP Spectre Folio laptop review

0

HP Spectre Folio laptop

Vanaf 1.694,-
5.6

Diskidee Performance Rating

5.6/10

Diskidee Price/Performance Rating

5.6/10

Pros

  • Beautiful design
  • Light and thin
  • Good performance

Cons

  • Very expensive
We testen de HP Spectre Folio, een dunne convertibele laptop die er in gesloten toestand uitziet als een lederen documentenfolder. Maar presteert deze mooie design-laptop ook goed?

Het Spectre-gamma van HP bestaat uit luxe laptops voor het topsegment van de markt. De Spectre Folio gaat nog een stap verder inzake luxe-afwerking. De buitenkant bestaat immers uit chroomgelooid leer, verkrijgbaar in verschillende kleuren (wij testten de lichtbruine variant). In gesloten toestand heeft deze convertibele laptop van een lederen folder in plaats van een draagbare computer. Maar is het ook een goede laptop?

 
Design

Spectre-laptops zijn in principe dun en licht (ooit claimde HP voor een ouder model dat het toen de dunste laptop ter wereld was).

Ook de Folio is erg slank, zeker het laptopgedeelte op zichzelf. Maar het mooie leder voegt natuurlijk wel extra dikte en gewicht toe. Toch klokt deze laptop nog net af op een gewicht onder de anderhalve kilogram (1,47 kg om precies te zijn). Met het leder meegeteld is hij 15,4 mm dun.

Scherm en toetsenbord zijn los van elkaar. Het scherm is vastgeplakt aan één helft van de lederen hoes en is zelf maar 6 mm dun. De onderste helft van het scherm wordt door een sterke magneet in de lederen hoes op zijn plaats gehouden. Als je de hoes aan de zijkanten openklapt, verschijnt een normale laptop met volwaardig verlicht toetsenbord en aanraakvlak, vast geïntegreerd in de ander helft van de lederen hoes.

Neem je de hoes in het midden vast bij het openen dan klikt het scherm los van de onderkant van de hoes en kan je het in een schuine stand over het toetsenbord vastklikken op de andere helft van de hoes (ook hier zorgt een sterke magneet voor een stabiele hechting). Het aanraakvlak blijft vrij en de Folio is bruikbaar als media-apparaat, bijvoorbeeld om samen naar een video te kijken of om een presentatie te delen.

Trek je vervolgens aan de onderkant van het scherm dan leg je het helemaal plat en gebruik je de Folio als Windows-tablet. Een stylus om op het scherm te tekenen en te schrijven wordt standaard meegeleverd. Die kan je trouwens mooi tijdelijk opbergen in een lederen lipje dat zich rechts opzij van het scherm bevindt.

Het is een erg slim en stijlvol design, dat bovendien stevig en stabiel aanvoelt.

HP Spectre Folio

HP Spectre Folio (© HP; licentie: HP)

 
Kenmerken

De HP Spectre Folio gebruikt 8ste generatie Intel Core-processoren. Er zijn verschillende uitrustingsniveaus van deze laptop.

Wij testten een van de duurdere varianten met Intel Core i7-8500Y processor, 16 GB geheugen, 1 TB PCI-e NVMe SSD, Bang & Olufsen speakers, drie USB Type-C aansluitingen (waarvan twee met Thunderbolt), verlicht toetsenbord, 4G LTE-modem en 13,3-inch 4K aanraakscherm (2.178,- euro).

Goedkopere versies (vanaf 1.694,- euro) hebben een 13,3-inch 2K-aanraakscherm, 8 GB geheugen, een kleinere SSD en worden zonder modem geleverd.

Zoals alle Spectre-laptops heeft ook de Folio een hybride batterij in twee delen die volgens HP tot elf uur meegaat bij een 4K- en tot negentien uur bij een 2K-scherm.

Gedetailleerde informatie over de Spectre Folio vind je op de website van HP.

 
Prestaties

De batterij van de HP Spectre Folio 4K gaat in onze benchmark bijna negen uur mee. Dat is behoorlijk goed. Ook de prestaties zijn goed.

HP Elite Dragonfly (i5-8265U, 512 GB SSD, 16 GB)HP Spectre Folio (i7-8500Y, 1 TB SSD, 16 GB)
Accu-test
Futuremark PCMark 10 Office Battery benchmark (minuten)577569
Futuremark PCMark 10 Video Battery benchmark (minuten)579523
Benchmarks
Futuremark PCMark 10 Score29842869
Futuremark PCMark 10 Data Drive Benchmark Score11101841
Futuremark PCMark 10 Data Drive Benchmark Bandwith MB/s175,28281,41
Futuremark 3DMark Professional Night Raid Score (DX12)41863176

 

Conclusie
De HP Spectre Folio is een slanke convertibele laptop met een erg mooi design en een goede ergonomie die goed presteert. Aan het mooie ontwerp hangt wel een stevig prijskaartje vast.
Foto van HP
Website: Visit Website Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.