Bereik van draadloze verbinding eenvoudig verbeteren

4
117
AVM Fritz!Wlan Repeater N/G

AVM Fritz!Wlan Repeater N/G (© ; licentie: )

Vaak is het signaal van je draadloze netwerk niet overal in huis even goed. Soms zijn er zelfs dode plekken waar je geen betrouwbare draadloze verbinding kunt maken. Met de AVM Fritz!Wlan Repeater N/G verbeter je eenvoudig het bereik van je WiFi-verbinding. Een test.

Een WLAN repeater versterkt het signaal van je draadloze Access Point of WiFi-router. Technisch gaat het om een netwerk-bridge. (Je leest meer over netwerk-bridges in onze netwerkcursus). De meeste recente WLAN-routers kunnen ook optreden als netwerk-bridge en kun je dus ook instellen als WLAN repeater. Je moet dan gewoon twee routers kopen en de tweede instellen als bridge (letterlijk brug) van de eerste. Als je weinig van netwerken weet, kan dat wel een heikele klus zijn. Niet zo bij de Fritz!Wlan Repeater N/G: die kun je volgens AVM heel eenvoudig configureren via een aanraakgevoelig scherm. Deze Repeater ondersteunt zowel 2,4 als 5 GHz WiFi-netwerken (dualband).

In de doos
In de kleine doos zitten alleen de Repeater en een korte Engelstalige handleiding.

Uiterlijk
De pikzwarte AVM Fritz!Wlan Repeater N/G past in een gewoon stopcontact. Op de voorkant zit een aanraakgevoelig LED matrixscherm met een resolutie van 7×15 pixels en roodkleurige leds. Het scherm is niet volledig aanraakgevoelig: er zitten drie gebieden op die op aanrakingen reageren. Dat is echter voldoende om deze Repeater in te stellen voor bijna alle soorten netwerken.

1
2
3
4
5
Vorig artikelMinilaptop met dubbel scherm
Volgend artikelUltradraagbare laptop in zakelijke en consumentenversie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. 1) Elke WiFi kaart of USB stick bevat een antenne en een 802.11abg/n chip. Er zijn verschillende producenten van antennes en van dat soort chips. Het verschil in ontvangst kan te maken hebben met de opstelling (die geen twee keer echt identiek is) ofwel kan het te maken hebben met de karakteristieken van de antennes of ook de prestaties van de interne versterker en filters om het signaal te filteren en de bitstream van de drager af te halen. Verschillende fabrikanten hebben verschillende prestaties, dat reflecteert ook in de prijs van dergelijke WiFi kaarten.

    2)Een nuttige test is tussen twee verdiepingen, dan zit er meestal wapening en een dikke laag beton tussen router en repeater. Zeker met de connectie snelheden van vandaag haal je tussen twee verdiepingen eigenlijk te weinig bandbreedte in vergelijking met de bandbreedte van je abonnement.

    3) Hoe gedraagt de repeater zich in een “vervuilde” omgeving? In mijn buurt zijn er redelijk wat WiFi routers en camera systemen die op dezelfde frequentie band werken. Hierdoor is
    connecteren bij mij thuis erg moeilijk.
    Ik herinner me trouwens dat als je twee routers wilde connecteren, je verplicht was op kanaal 6 (802.11g) te connecteren, als je buurman dat ook doet, heb je een probleem.

    • We hebben de test “op afstand” inderdaad op verschillende verdiepingen gedaan, maar in ons gebouw steekt weinig beton. De Fritz-apparaten hebben een overzichtje waarin ze de interferenties tonen in de omgeving. Bij ons kunnen we een volledig spectrum gebruiken waarin nauwelijks interferentie zit. De testresultaten zijn dus geldig voor een vrijwel intereferentievrij gebied. De Fritz-apparaten zoeken trouwens zelf naar een vrij kanaal (je kunt dit wel manueel overrulen).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.