Compacte uitvoering van de HTC HD2 smartphone

0
61

Nog een verschil met de HD2 is het ontbreken van een flitslampje voor de 5 megapixel camera. De camera-applicatie ondersteunt net zoals bij de HD2 geen geotagging, maar je kunt wel foto’s geotaggen in een andere applicatie, HTC Footprints. Die app maakt standaard echter alleen kleine foto’s. Je kunt via het menu wel instellen dat ze ook grote foto’s bewaart. We hadden toch liever gezien dat de gewone camera-app ook geotagging ondersteunde. Op de laatste pagina van dit artikel vind je een tabel met alle technische gegevens over de HTC HD mini.

HTC HD mini

HTC HD mini voor-, achter- en zijkant (© ; licentie: )

Bediening
Onder het scherm zitten vijf tiptoetsen die toegang geven tot de telefoonfuncties, het thuisscherm en het menu. Windows Mobile 6.5 is een flinke verbetering ten opzichte van eerdere versies. Vingerbediening lukt nu vrij vlot, ook al dankzij enkele verbeteringen die HTC aanbracht door middel van zijn eigen Sense interface. Het pennetje is definitief verdwenen. Het capacitieve tft- scherm bedien je uitsluitend met je vingers. Daarbij kun je ook vingerbewegingen maken om bijvoorbeeld foto’s te vergroten of te verkleinen (‘multitouch’). Helaas, het virtuele toetsenbord werkt even stroef als bij de Apple iPhone. Door het kleinere scherm is het zelfs nog iets moeilijker om teksten te typen, al helpt de voorspellende tekstinvoer wel enigszins. Het is wellicht iets waar je gewend aan moet worden, maar als je erg dikke vingers hebt zul je toch vaak vloeken tijdens het typen.

1
2
3
4
5
Vorig artikelEasyNote laptopserie met laatste generatie AMD processoren
Volgend artikelMediaserver en back-upoplossing van LaCie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.