Home Hardware

Compacte uitvoering van de HTC HD2 smartphone

0
61
HTC HD mini

HTC HD mini voor-, achter- en zijkant (© ; licentie: )

De HTC HD2 is een van de beste Windows Mobile smartphones die je momenteel kunt kopen, met een snelle processor en een prachtig 4,3-inch aanraakscherm. Maar niet iedereen zeult graag een grote smartphone mee. De nieuwe HD mini biedt volgens HTC alles van de HD2 in een kleinere verpakking. Maar klopt dit ook? Wij hebben het getest.

De HTC HD mini is lichter, kleiner en smaller dan de HTC HD2. Hij is wel iets dikker dan die laatste (11,7 mm tegenover 11 mm voor de HD2). Met zijn gewicht van 110 gram is hij trouwens een van de lichtste smartphones die je kunt kopen. Hij draait hetzelfde besturingssysteem als de HD2 (Windows Mobile 6.5 met HTC Sense interface) en de uitrusting is bijna, maar niet helemaal identiek, waarover straks meer. Uiteraard is het scherm kleiner: 3,2 inch tegenover 4,74 inch voor zijn grote broer. Ook de schermresolutie is minder: 320 x 480 pixels of HVGA tegenover 480 x 800 pixels voor de HD2. Nochtans biedt bijvoorbeeld de recent door ons geteste Sony Ericsson Xperia X2 wel een resolutie van 480 x 800 pixels op een 3,2 inch scherm. Echt een probleem is dat niet. Er past iets minder informatie op het scherm, maar de letters en pictogrammen zijn wel groter en dus beter zichtbaar.

In de doos
Wij kregen een prerelease versie toegestuurd in een “witte” doos zonder handleiding. Maar volgens de website van HTC vind je in de doos naast de smartphone ook nog een handleiding, stereo headset, usb-kabel en lader terug.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.