Monitor met Full-HD televisie

0
762

Beeldkwaliteit

Philips 231t remoteDe antireflecterende coating doet zijn werk goed. De kijkhoek is met 170 graden eerder beperkt, maar voor een dergelijk klein scherm is een grotere kijkhoek ook niet echt van belang. De “intelligente” videomodussen (Film, Levendig, Standaard en Eco) zijn een kwestie van smaak. Persoonlijk stellen we het scherm liever in met een speciale test-dvd; die instellingen kunnen we gelukkig wel vastleggen onder de videomodus Persoonlijk. Als computermonitor stelt het scherm niet teleur; we hebben eigenlijk geen echte fouten kunnen ontdekken. Wel zijn er weinig geavanceerde beeldinstellingen voor computergebruik; de kleurtemperatuur kun je dan bijvoorbeeld niet instellen.
Als tv is de beeldkwaliteit behoorlijk als je de ingebouwde 1080i of 1080p Full-HD resolutie kunt gebruiken. Contrast en zwartniveau zijn meer dan behoorlijk. Op de lagere resoluties zie je toch heel wat digitale artefacten en vervorming in het beeld, al valt het al bij al nog mee. De beeldkwaliteit is behoorlijk, niet meer, maar ook niet minder. Het scherm is ook snel genoeg om sportbeelden en games vloeiend weer te geven.

Geluidskwaliteit
De kwaliteit van de ingebouwde luidsprekertjes is niet denderend. Het is allemaal verstaanbaar, maar meer ook niet. De virtuele surroundgeluidsstand is niet meer dan een gimmick.

1
2
3
4
5
Vorig artikelBlu-ray spelers met geavanceerde netwerkfuncties
Volgend artikelAltijd je vrienden bij de hand met Android smartphone
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.