Blu-ray spelers met geavanceerde netwerkfuncties

0
200
Pioneer BDP-LX53

Pioneer BDP-LX53 (© ; licentie: )

Twee nieuwe Blu-rayspelers van Pioneer, BDP-LX53 en BDP-330, zijn uitgerust met geavanceerd BD-Live netwerkfuncties. Via een optionele adapter kun je deze Blu-ray spelers ook aansluiten op een draadloos WiFi-netwerk.

De nieuwe Pioneer BDP-LX53 en BDP-330 Blu-rayspelers hebben een klassieke Ethernet-poort voor een bedrade netwerkverbinding. Maar het is ook mogelijk ze draadloos aan je thuisnetwerk te koppelen. Dan moet je wel nog een optionele draadloze adapter bijkopen. Dankzij de netwerkfuncties heb je toegang tot BD-Live (extra informatie bij nieuwere Blu-ray schijfjes), YouTube-video’s en RSS-feeds van bepaalde Pioneer-websites. De netwerkverbinding maakt het ook mogelijk de ingebouwde software of firmware van de spelers te vernieuwen.
De BDP-LX53 en BDP-330 zijn compatibel met een brede waaier formaten, waaronder BD-ROM/RE/R, DVD Video, DVD-RW/R en audio-cd’s, evenals mp3 en omvatten een jpeg-viewer om diashows te bekijken.

Pioneer BDP-330

Pioneer BDP-330 (© ; licentie: )

Bediening met behulp van iPhone of iPod touch
Beide spelers zijn uitgerust met iControlAV, een nieuwe manier van bedienen. Dankzij een gratis toepassing voor iPhone of iPod touch kun je de speel- en navigatiefuncties op afstand bedienen. Met iControlAV kun je trouwens ook nieuwere AV-receivers van Pioneer bedienen zoals de VSX-920-K en VSX 1020-K/VSX-1025-K. Uiteraard moeten al die apparaten dan wel op je thuisnetwerk zijn aangesloten.

Audiokwaliteit
Het topmodel BDP-LX53 heeft een extra stevige behuizing (‘Armoured Chassis Concept’) om de trillingen van het loopwerk zoveel mogelijk te onderdrukken. Dit zorgt voor een betere audiokwaliteit. Beide Bly-rayspelers zijn sowieso uitgerust met een HD-audiodecoder en ondersteunen de nieuwe multikanaals audioformaten zoals DTS-HD Master Audio Essential en Dolby TrueHD. Het is ook mogelijk het geluid ongecomprimeerd naar buiten te sturen via een LPCM-multikanaals HDMI-aansluiting. Dan moet je natuurlijk wel ook over een AV-receiver beschikken die dit geluidssignaal kan verwerken. Het is iets wat vooral echte audio- en videofielen zullen weten te appreciëren. De LPCM-uitvoer wordt trouwens gestuurd door Pioneer’s Precision Quartz Lock Systeem (PQLS) dat zorgt voor een jitterloze, storingsvrije transmissie naar een PQLS-compatibele AV-receiver.

Videokwaliteit
Beide Blu-rayplayers kunnen gewone dvd’s opwaarderen (‘upscalen’) naar 1080p HD-video met 24 frames per seconde (fps). Om de beeldkwaliteit nog verder te verbeteren ondersteunen beide Blu-ray-spelers 36-bits Deep Colour, een technologie die de subtiele kleurverschillen in de verf zet met het oog op levendige kleuren en vloeiende overgangen tussen verschillende tinten. Natuurlijk komen deze snufjes alleen optimaal tot hun recht op een compatibele tv, die onder andere ook meer kleuren dan normaal kan weergeven.

Verkrijgbaarheid en prijzen
De glanzend zwarte Blu-ray-speler BDP-330 van Pioneer zal vanaf juni 2010 verkrijgbaar zijn voor €349. In juli volgt de BDP-LX53 met hairline-afwerking. Die kost €499.

Vorig artikelOnline multiplayerfun
Volgend artikelMonitor met Full-HD televisie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.