Online multiplayerfun

0
81
Battlefield: Bad Company 2 (Xbox360)

Battlefield: Bad Company 2 (Xbox360) (© ; licentie: )

De beloftes die ontwikkelaar Dice en uitgever Electronic Arts maakten in verband met deze tweede Battlefield: Bad Company waren niet de minste. Meer voertuigen, meer verwoesting, meer teamfuncties,… En vooral de zin “De tactische gameplay is ronduit vernieuwend en leidt tot zenuwslopende gevechten die je niet eerder hebt meegemaakt in moderne oorlogsgames” wekte onze nieuwsgierigheid. Worden de hoge verwachtingen ook ingelost?

First Person Shooters hebben regelmatig een probleem met de singleplayer modus. Het volstaat immers niet om een multiplayermap te nemen, daar een aantal computergestuurde vijanden in te stoppen en het singleplayer te noemen. Daar loopt het bij deze Battlefield: Bad Company 2 gelukkig niet mis en dat is dan meteen ook de grootste verbetering ten opzichte van de vorige versie. De dertien missies zijn deze keer lineair vormgegeven, al heb je wel nog de nodige vrijheid om zelf te bepalen met welke wapens en hoe je de aanval zal inzetten.

Vechten tegen vrieskou
Positief is de enorme variatie. De ene keer vecht je tegen onderkoeling – waardoor je niets meer kan zien – in het Andesgebergte, de andere keer val je met een tank een Zuid-Amerikaans dorp binnen, rijd je rond met een buggy in de woestijn of schiet je helikopters uit de lucht. Ook de bekende humor in de dialogen is er nog steeds. Toch zullen sommige spelers het jammer vinden om, bijvoorbeeld als ze dieper in de woestijn willen trekken, de boodschap te krijgen dat ze het missiegebied verlaten en binnen de 10 seconden moeten terugkeren. Hier en daar zijn er trial-en-errorgedeeltes die je enorm kunnen irriteren en ook het feit dat je teammates plots voor je opduiken terwijl ze minutenlang achter zaten, zullen sommigen vervelend vinden.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelIXUS camera met nieuw HS systeem voor betere prestaties bij weinig licht
Volgend artikelBlu-ray spelers met geavanceerde netwerkfuncties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.