IXUS camera met nieuw HS systeem voor betere prestaties bij weinig licht

0
24
Canon IXUS 300 HS

Canon IXUS 300 HS (© ; licentie: )

Canon introduceert een nieuw high-end model in de IXUS camerareeks met het nieuwe Canon HS System dat betere prestaties levert bij weinig omgevingslicht.

De Canon IXUS 300 HS heeft een stalen body en is uitgerust met een zeer gevoelige 10 megapixel CMOS sensor en de DIGIC 4 processor. Het is de eerste Canon camera met het nieuwe HS System, dat volgens Canon zorgt voor superieure prestaties bij weinig omgevingslicht door optimaal gebruik te maken van de CMOS beeldsensor met belichting vanaf de achterzijde. De IXUS 300 HS ondersteunt ISO 3200 bij volledige resolutie. In de Low Light mode kan de camera opnames maken met een maximale waarde van ISO 6400 met beelden tot 2,5 megapixel, wat fotograferen ‘s avonds en ‘s nachts mogelijk maakt. De IXUS 300 HS heeft een 28 mm groothoekobjectief met 3,8x optische zoom. De camera heeft ook het optische Image Stabilizer (IS) systeem van Canon dat de onscherpte minimaliseert die vaak het gevolg is van lange sluitertijden bij weinig omgevingslicht.

Slow Motion Movie
Het HS System maakt het mogelijk om actiebeelden vast te leggen met een continue snelheid van 3,7 beelden per seconde bij de volledige 10 megapixel resolutie of in de Hi-speed reeks mode met maximaal 8,4 beelden per seconde bij een 2,5 megapixel resolutie. Er is geen beperking voor het aantal opnamen dat je kan maken. Je fotografeert tot de geheugenkaart vol is. De IXUS 300 HS heeft ook de Super Slow Motion Movie mode voor opnamen met een snelheid van 240 beelden per seconde.

Smart
De camera is uitgerust met een 3-inch (7,5 cm) PureColor II G LCD-scherm met een buitenste laag van gehard glas en een beeldverhouding van 16:9. De bediening van het menu gebeurt met een aanraakgevoelig scroll wheel. De IXUS 300 HS biedt functies als Smart Auto met scènedetectietechnologie en Smart Flash Exposure voor het maken van foto’s onder alle omstandigheden. Voor portretten is er de Smart Shutter functie met gezichtsdetectietechnologie. Meer ervaren gebruikers kunnen opteren voor handmatige instelling van sluitertijd en diafragma in de Tv respectievelijk Av mode.

HDMI-mini
De Ixus 300 HS kan video opnemen in 720p met stereogeluid. Het stille aandrijfsysteem van het objectief maakt zoomen tijdens het filmen mogelijk zonder dat dit hoorbaar is op de opnamen en de optische beeldstabilisator (IS) kan worden ingeschakeld om de effecten van cameratrillingen op de videobeelden te verminderen. De camera heeft een HDMI-minipoort zodat je de foto’s en videobeelden rechtstreeks op elk HDMI-compatibel scherm kan bekijken. De IXUS 300 HS ondersteunt ook Eye-Fi geheugenkaarten waarmee je beelden draadloos naar een pc of laptop kan verzenden.

Prijs en beschikbaarheid
De Canon Ixus 300HS is eind mei beschikbaar voor een adviesprijs van € 369.

Foto van Canon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelHet morele ongelijk van Sabam
Volgend artikelOnline multiplayerfun
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.