Monitor met Full-HD televisie

0
750
Philips lanceert met de T1 reeks drie Full-HD lcd-monitoren met dvb-t tuner en hdmi- en Component-video ingangen. Deze Full HD-TV’s zijn beschikbaar met een beeldiagonaal van 20, 22 en 23 inch. Wij testten de 23″ uitvoering 231T1.

Een moderne lcd-televisie is in feite ook een uit de kluiten gewassen computermonitor. Logisch dat beide technisch, maar ook in de marktpositionering naar elkaar toegroeien. Het onderscheid lijkt te zijn dat alles onder ongeveer 24 inch (61 cm) als “beeldscherm” wordt verkocht, en alles daarboven als “televisie”. Philips nieuwe 201T1, 221T1 en 223T1 schermen zijn tegelijk digitale tv en computermonitor. De typenummers geven de afmetingen weer van het scherm: 20 inch, 22 inch en de hier geteste 23 inch (58,4 cm). Al deze schermen bieden een resolutie van 1.920 x 1080 pixels en kunnen een niet-geïnterlinieerd videosignaal van 1080p verwerken.

Philips 231T1

Philips 231T1 (© ; licentie: )

In de verpakking
De verpakking is redelijk plat, want de ronde voet moet je zelf nog op de monitor monteren. In de papieren starthandleiding wordt duidelijk getoond hoe dit moet. De monitor is niet al te zwaar en als je over een vlak tafeloppervlak beschikt is die voet op een wip aan het scherm vastgemaakt. De uitgebreide handleiding vind je terug op de meegeleverde cd waarop zich ook drivers bevinden voor besturingssystemen die de monitor niet direct herkennen. Op het gebied van kabels wordt alleen een vga- en pc-audiokabel meegeleverd. Verder krijg je ook een smalle, langwerpige afstandsbediening meegeleverd. Daarin passen twee AAA-batterijen die eveneens in de verpakking zitten.

1
2
3
4
5
Vorig artikelBlu-ray spelers met geavanceerde netwerkfuncties
Volgend artikelAltijd je vrienden bij de hand met Android smartphone
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.