Monitor met Full-HD televisie

0
761

Design
De monitor is vormgegeven zoals een mini-lcd-tv. De kast en de voet zijn gemaakt van blinkend zwarte “pianolak” kunststof en de randen rond het scherm zijn redelijk smal. Alleen de rand onder het scherm is iets breder omdat daarin de 2 x 5W stereospeakers verwerkt zijn. Alle aansluitingen zijn achteraan mooi gegroepeerd en van de nodige labels voorzien. Op de voor- en zijkanten zitten ook een aantal aansluitingen, zoals je op onderstaande tekening kunt zien. Op het scherm zit een anti-reflectiecoating. Het scherm zit vast op de voet. Je kunt het dus niet in de hoogte verstellen. Wel kun je het iets naar voor of naar achteren kantelen.

Philips 231T1B aansluitingen

Philips 231T1B aansluitingen (© ; licentie: )

Kenmerken
Deze monitor heeft dus zowel vga- als HDMI-aansluitingen (en zoals reeds vermeld een minijack geluidsingang). Maar omdat het ook een tv is met ingebouwde digitale DVB-T tuner zitten er nog extra 72 ohm antenne- en Scart-, Component, en Composiet-video ingangen op. Ook is er een normale L&R “cinch” stereogeluidsuitgang.Verder is nog een SPDIF digitale geluidsuitgang van de partij om het HDMI-geluid eventueel door te lussen naar een digitale versterker. Extra zijn een Common Interface (CI) sleuf en een USB-ingang die echter alleen dient om het scherm te servicen.
Net zoals een echte lcd-tv heeft ook deze 223T1 Full-HD TV-monitor een automatisch tuningsysteem (ATS) waarmee je snel alle tv-zenders in je regio kunt terugvinden en instellen. Hij ondersteunt alle videoformaten van 480i tot 1080p. Het OSD verstaat ook Nederlands.

1
2
3
4
5
Vorig artikelBlu-ray spelers met geavanceerde netwerkfuncties
Volgend artikelAltijd je vrienden bij de hand met Android smartphone
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.