Nog intuïtiever fotograferen met touchscreen

2
58

Weergave
Het interne geheugen van de camera bedraagt ongeveer 45 MB. Als je het grootste formaat gebruikt dat deze 12 megapixel camera kan genereren (High 4000 x 3000 pixels), dan kun je welgeteld vijf foto’s maken. Voor meer opnamen kan je SD en SDHC geheugenkaartjes gebruiken. Ook bij het weergeven van foto’s bewijst het touchscreen zijn dienst: je kunt gewoon met een vinger over het scherm vegen om de ene foto na de andere te tonen. Maar hier komt ook het nadeel van zo’n aanraakgevoelig scherm naar voren: je moet leren leven met de vettige vingervegen die al dat geveeg met zich meebrengt.


Klik op de afbeeldingen om ze in origineel formaat te bekijken

De foto’s die de Coolpix S4000 maakt zijn correct belicht en de kleuren ogen neutraal. Als je ze op een computerscherm op ware grootte in detail bekijkt, vinden we ze wel niet gestoken scherp, wat zeker opvalt in graspartijen of een dakbedekking van leien. Ook in de uiterste hoeken vertonen de beelden heel wat onscherpte.

Conclusie
Echte fotografen zweren ongetwijfeld bij zoveel mogelijk knoppen en knopjes om een camera te kunnen instellen zoals ze zelf verkiezen, maar de gewone consument die een zo eenvoudig mogelijk te bedienen camera wenst, kan een touchscreencamera in overweging nemen. Gebruiksvriendelijk is het alleszins. De Nikon Coolpix S4000 is met een adviesprijs van € 189 (en straatprijs van € 149) niet eens zo duur om het eens uit te proberen.

(75/100)

Adviesprijs € 189
Foto van Nikon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
Vorig artikelUiteraard geen wifi op de trein
Volgend artikelMio vernieuwt Spirit serie navigatiesystemen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

Reacties zijn gesloten.