Aldi verkoopt infrarood wild- en bewakingscamera met bewegingssensor

55
Zaterdag 11 januari 2014 legt Aldi België een wild- en bewakingscamera in de rekken die je zowel overdag als ’s nachts buitenshuis kunt inzetten voor bewakingstaken of om het dierenleven rond je woning te filmen. De Aldi-aanbieding bevat traditiegewijs heel weinig technische informatie. Wij ontdekten alle details over dit leuke gadget.

Een wildcamera, daar hadden wij eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Bij natuurliefhebbers zijn dergelijke gadgets echter al langer bekend en ze bestaan in alle uitvoeringen, die soms honderden euro’s kosten. Er bestaan zelfs gespecialiseerde websites over. De wild- en bewakingscamera die Aldi België zaterdag in de rekken legt, kost ‘slechts’ 99 euro. Is dit een interessante aanbieding? Wij zochten het uit.

Aldi België geeft zoals wel vaker gebeurt weinig details over wat deze wild- en bewakingscamera allemaal kan. Merk noch typenummer worden vermeld op de website.

Magninon WK1 in boomhouder

Magninon WK1 in boomhouder (© ; licentie: )

 

Met wat internetdetectivewerk vonden we echter snel dat het gaat om de Maginon WK-2 HD, de opvolger van de bijna identieke Maginon WK1 die eerder in Duitsland verkocht werd door Aldi Sud. Ook in de Deense en Zwitserse Aldi-winkels lag deze wildcamera eerder al in de rekken. Identieke hardware, die wellicht uit het Verre Oosten afkomstig is, wordt ook onder andere merknamen verkocht, onder andere Tevion en Waid-Life.

 
Techniek

De Maginon WK-2 HD heeft een 5 megapixel cmos-sensor die foto’s maakt van 2560 x 1920 pixels of via interpolatie van 4000 x 3000 pixels of 12 megapixels. Video’s worden opgenomen aan 15 fps in 1280 x 750 pixels of in 30 fps aan vga-kwaliteit in 4:3 verhouding (640 x 480 pixels). (Dit blijkt het belangrijkste verschil te zijn met de Maginon WK1, die slechts vga-video’s kan opnemen.)

De camera werkt met 4 of 8 (meegeleverde ) AA-batterijen. Als je 8 batterijen gebruikt gaan die ongeveer zes maanden mee; met vier batterijen houdt hij het drie maanden uit. Je kunt de camera ook op een 6V-voeding aansluiten, maar die wordt niet meegeleverd.

Je stelt de camera in via een 6,1 cm (2,4-inch) kleurenlcd-scherm.

Op de voorkant bevinden zich drie bewegingsdetectoren met een detectiehoek van 35° voor de centrale detector en 185° voor de twee zijdetectoren. Bewegingen tot op 20 meter afstand van de camera worden waargenomen binnen de 0,8 seconden. Alleen de middelste detector is altijd actief, dit om stroom te besparen. De zijdetectoren zijn zogenaamde passieve infrarooddetectoren (pir’s) die iets later inschakelen. Als een dier zeer snel voorbij de camera loopt dan kan het zijn dat je alleen de achterkant op de foto of video ziet. De pir’s hebben ongeveer een seconde nodig om de camera in te schakelen; de centrale detector doet dit in minder dan 0,2 seconden.

Op de voorkant zit een infraroodflits die ’s nachts tot 20 meter kan flitsen.

Maginon WK1 wild-bewakingscamera binnenkant

Maginon WK1 wild-bewakingscamera binnenkant (© ; licentie: )

Beelden worden opgeslagen op een sd/sdhc-geheugenkaartje tot 16GB. Een exemplaar van 4GB wordt meegeleverd.

Je haalt de beelden ervan af via het kaartje of via de usb 2.0-poort. Je kunt de camera ook direct op een tv aansluiten.

De camera is bestand tegen stof en spatwater volgens de IP54 standaard. Het apparaat is ook bestand tegen temperaturen van -30° C tot +70°C.

De meegeleverde boomhouder bevestig je rond een boomstam met de bijbehorende gordel. Je krijgt ook een montagekit waarmee je deze camera tegen een muur kunt bevestigen.

 
Functies

Naast individuele beelden, eventueel in intervallen van 1-6 seconden en 1-60 minuten, kun je ook “multishot”-beelden maken van 1 tot 3 foto’s. Daarnaast kun je video’s maken van 1 tot 60 seconden (10 seconden standaard). Je kunt de camera ook op een bepaald uur in- en uitschakelen.

Op de beelden kun je datum, uur, temperatuur, maanfase en het camera-serienummer (als je meerdere camera’s gebruikt) plaatsen.

Je kunt de camera ook met een wachtwoord beveiligen zodat jij alleen de beelden kunt raadplegen. Als de batterij bijna leeg is, weerklinkt een alarm.

Standaard functioneert de Maginon WK1 in dde “Live-Modus”. Als de bewegingssensoren een beweging detecteren, worden foto’s of video’s opgenomen (al naargelang de instelling). Daarbuiten keert de camera terug naar de “Standby-Modus” en verbruikt hij erg weinig stroom.

Alle details over de werking vind je in deze (Duitstalige) handleiding: Maginon WK 1 handleiding.

 
Kwaliteit

En hoe zit het met de kwaliteit? Wij hebben de Maginon WK-2 HD uiteraard niet in handen gehad, maar op een Duits forum van natuurliefhebbers zijn ze redelijk positief over de op de videoresolutie na identieke Maginon WK1.

Voor zijn prijs levert hij volgens de bezoekers van dit forum goede kwaliteit. De batterij gaat behoorlijk lang mee, de opnames zijn van redelijke kwaliteit en één gebruiker meldt dat hij deze camera al een jaar lang buitenshuis gebruikt zonder mankementen, terwijl vergelijkbare camera’s van andere merken in dezelfde periode wel kapot gingen.

Enkele gebruikers melden dat ze een niet-werkend exemplaar kregen, met bijvoorbeeld donkere beelden ’s nachts. Direct na aankoop uittesten is dus de boodschap en als het niet goed werkt kun je de camera snel omruilen bij Aldi. Als je Duits verstaat, kun je alles in deze thread nalezen. Vergeet overigens niet dat Aldi drie jaar garantie geeft op dit gadget.

Hier vind je nachtopnames van reeën die gemaakt werden met een Maginon WK1:

En hier dagopnames van reeën gemaakt door een andere gebruiker van de WK1:

En dit is het reclamefilmpje over de Maginon WK-2 HD van Aldi Süd:

Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën: België, Distributeurs
Naar begin pagina.

Nvdr.: Dit artikel werd op 15 januari 2014 geactualiseerd met het juiste type camera (WK-2 HD). Het enige verschil tussen de WK1 en WK-2 HD is de bijkomende HD video-opnamestand van 15 beelden per seconde.

55 REACTIES

 1. de wild wk 3hd camera vraagt wachtwoord ik heb er nooit geen ingesteld
  hoe kan ik een reset doen om wachtwoord eruit te krijgen

  heb nog nooit een vraag gesteld mijn vraag hoe krijg ik het toestel terug goed

 2. de wild wk 3hd camera vraagt wachtwoord ik heb er nooit geen ingesteld
  hoe kan ik een reset doen om wachtwoord eruit te krijgen

 3. L.s.,

  Mag ik , na dit alles ( reviews) gelezen te hebben, concluderen, dat
  na al uwe inspanningen, en correspondentie daarover ,met deze camera, noch vreemde vogels-konijnen en ander wild, alsook nummerplaten personen en wat dies meer zei, niet, of in het geheel niet op beeld te herkennen zijn, en zulks zou moeten leiden, tot het terug vorderen ‘in compagnie’, van het door U betaalde bedrag.
  Alzo, heb ik mijn Rib-eye’s uit Uruguay, inmiddels ook maar omgeruild
  voor betere steaks uit Brazilië.Soms moet je de filiaalchef eerst overtuigen, maar het helpt wel , wanneer je aldaar een vertrouwd gezicht bent.Succes ermee!

 4. Hallo , ik heb een maginon wildcamera ( natuurlijk van de Aldi ) gekocht verleden jaar september . heeft effe gewerkt maar nu als je in het menu gaat .
  Kan je gewoon op test zetten druk je op menu , gaat hij naar het eerste menuscherm , dan moet je verder met ok . als je op ok drukt begint hij alles af te gaan uit zichzelf en kan je niks veranderen . je moet het toestel volledig af zetten .

  Bestaat er een Reset methode ofzo om dees week goed te krijgen ???????

  • Denken goedkoop te kopen is een valstrik!
   Electro van Aldi hebben geen merknamen en zijn reeds in hun winkels ongeteste toestellen of reeds “a frabriek ” afgedankte modellen.
   Het is een marketing manier om klanten te lokken in hun winkels…
   Meeste klanten verliezen hun geduld en gooien hun toestel in de vuilbak.
   U wil een degelijk toestel?
   Koop een merknaam en gooit uw geld niet meer door het raam.

   • Vincent , ook de merken geven problemen , ik test veel camera’s , er zijn veel slechten op de markt . maar ook een paar die wel redelijk zijn

   • Ja dat hebben we gemerkt , maar vind het eigenlijk ni normaal . toestel ligt nu enkele maanden ni gebruikt en blijft in zijn foutmelding . er moet toch een reset methode zijn .
    ga eens naar het bedrijf proberen bellen om dat uit te zoeken .

 5. Een latere reactie, maar aan het eind van de garantie heb ik een niet werkende cameraval. Vorig jaar een keer gerepareerd (overigens netjes verlopen) maar nu weer het probleem dat het scherm even aanflitst en dan uitschakelt.Met allerlei verschillende typen batterijen (eneloop, recyco,nieuwe batterijen).
  Dat wat er werd gerepareerd is redelijk voor de prijs,maar ja, als het apparaat steeds stuk gaat is het eindoordeel slecht.
  Ik ga sparen voor een bushnell oid.

 6. Heren,
  Camera’s van de Aldi zijn afgedankte toestellen van Chinese makerij. Tekening bij voegen?
  3 toestellen gekocht… Alemaal defect binnen de 3 dagen..of gewoon onbruikbaar. Aldi verkoopt voeding en zijn specialiteit..het is geen electrowinkel!!

  • Dacht dat Nikon,Canon enzzzzzz. ook nogal dikwijls uit Azie komen,ook tekening bijmaken ?
   Ik had probleem met zo’n wildcam,wachtwoord vergeten dus eigen schuld en geen garantie daarop.Na snelle afspraakmail opgestuurd en NIEUW APPARAAT terug binnen de week,kosteloos en ook nog 3 jaar na aankoop.
   Wie kan beter ?
   Afkraken zonde fundering is makkelijk zat.

 7. Heb nu de fabrikant in China gevonden van de WK3 , en de problemen voorgelegd, en heb al de nieuwe upgrade software van hun gekregen , ben benieuwd wat de uitwerking is

 8. zijn er mensen hier die ook de aldi camera hebben gekocht ( maginon WK3) en die er problemen mee hebben ? laat het even weten hier, ik heb er nu weer 3 waar de tiptoesten niet meer werken

  • Hallo,heb de camera gekocht bij Aldi in Stabroek. Was in de aanbieding voor €60,-. Hij doet het nog goed maar de batterijen zijn ontiegelijk snel leeg. Na 24 uur al.Weet iemand waar ik een voeding kan kopen?

  • Vergeet electro materiaal van Aldi.
   Chinese makerij zonder geen enkele professionele afwerking noch de minste efficiëntie in de controle van ce elektronische gedeelte.
   Ook totaal gemist aan protectie tegen vochtigheid of water.
   Chinezen hebben gewoon een copie gemaakt van een andere Europees model die wel werkt.
   Het Aldi model.heeft zelf geen merknaaam!!
   Blijft van alle electro af van wat van Aldi komt!
   Een verwittigd man geld voor 2?

  • Ik heb hetzelfde probleem.. In test mode werkt alles goed, bij de “on” functie telt hij af van 5 tot 0, en dan stopt hij.
   Nieuwe batterijen geprobeerd, maar probleem blijft…

   • Ik heb dit probleem ook.
    In de testmodus kan ik alles instellen, op de “on” modus springt hij na vijf seconden uit en doet daarna niets meer.
    Volgens handleiding werd alles goed ingesteld

   • Hallo, ik heb hetzelfde probleem. Alles OK, behalve de ON-mode: dan sluit hij af na 5 seconden. Hij heeft een jaar gewerkt zoals het hoort, maar nu kan ik er niets meer mee aanvangen. Heeft iemand ondertussen een idee?? Bestaat er een firmware upgrade?

    • Heeft iemand al een oplossing gevonden voor dit probleem.
     Ook bij mij telt hij af van 5 naar 0 , valt dan op zwart en blijkbaar gebeurt er niks meer . Is dit een fout van mij of een defect van de camera??
     Dank voor een duidelijk antwoord.

 9. Hallo Nadine,
  Kan je de settings doormailen ( hoe heb je hem ingesteld)
  De problemen die je hebt kunnen zijn , settings verkeerd , geen goede batterijen, kaartje vol, camera kapot .
  Ik gebruik vele camera vallen ook de WK3 ik kan ze 1 maand weg zetten , en werkt daarna nog steeds.

  Groet
  Peter

  • een abtapter kopen en op stroom zetten maar de onze filmt en maakt foto maar hij is dagen dat hij niets filmt denk niet goed ingesteld weet iemand raad

 10. Ik heb de wildcamera gekocht bij Aldi. De beelden zijn goed. Maar het grote probleem is dat de batterijen na drie dagen leeg zijn. Ik heb al verschillende merken uitgeprobeerd. Doe ik iets verkeerd?

 11. Ik ben heel tevreden met de beelden. Maar de batterijen zijn naar 4 dagen volledig plat. Ik laat hem nochtans alleen ’s nachts aanslaan. Er zijn dan misschien 2 à 3 foto’s gemaakt. Wat doe ik verkeerd?

 12. Hallo Jef Keymeulen, Ik heb ook busnell en andere camera’s met 850nm en 940nm, er komt toch wel wat meer bij kijken, ook de instellingen de WK3 heeft Full Hd, dit is veel geheugen, dus moet je ook goede geheugenkaartjes met goede schrijfsnelheid hebben, ook weer niet te hoog, ook moet je goede langzaam oplaadbare batterijen gebruiken , anders lopen ze in het veld leeg ( zonder opnames), op internet zijn vele testvergelijken te vinden, de low cost camera vallen nemen ze meestal niet mee ( jammer , want de maginon WK3 voor 69,99 euro is niet veel geld), maar deze mag je dan weer niet vergelijken met Reconyx

 13. Nu toch al een hele hoop foto’s genomen, ook movies. Beelden zijn aanvaardbaar goed. De detectie blijkt achteruit te gaan met de vulstand van de batterijen. Als groot nadeel wordt ervaren dat de reactietijd van 1,6 sec veel te groot is, vooral om vogels waar te nemen. De tussentijd tussen 2 opeenvolgende detecties is 6 sec, ook wanneer men die instelt op 0 sec. Door beide laatste problemen worden veel beelden gemaakt waar niets op staat. De rode led’s verraden de camera in de duisternis. Dat zouden zwarte moeten zijn. De dieren (eventueel mensen) hebben het gezien en komen niet meer terug. Dat men de beelden lokaal kan controleren is een groot pluspunt. Een Wifi verbinding zou nog beter zijn. De Wifi moet dan kunnen aan- en afgezet worden, dat kost veel stroom van de batterij.

 14. Klopt Trapper Boss, de beelden van de Maginon WK3 zijn heel goed , maar de detectie laat het veel af weten, door deze te testen , ben er ook achter gekomen dat er 2 verschillende software updates in deze camera’s zitten, ik heb dit al kortgesloten met Maginon Duitsland, en die verwijzen me weer naar het service bedrijf, en die schrijven dat dat er geen nieuwe update’s zijn en niet mogelijk is deze erop te zetten.
  Raar want dat staat wel in de beschrijving, Ook heb ik diverse camera ’s ( gelijk uitziende) uit China laten komen, daar kon het wel, nu zijn ze in China aan het uitzoeken of dat dit toch wel mogelijk is. Misschien ligt het aan de oude software die nog op veel camera’s zitten groet Peter

 15. Geweldige resultaten. Ik gebruik hem in Tsjechië en krijg vossen, marters, herten e.d. in een loepzuivere weergave op beeld.

 16. Ik gebruik de WK3 erg veel voor dierenonderzoeken , heb er ook een aantal gekocht, er zitten + punten en – punten vergeleken bij de WK1 en WK2, Ik heb ze ook vergeleken met wat soorten busnell’s ( ik hoop dat de aldi wel dit jaar met een aangepaste versie komt

 17. eergisteren wild camera gekocht HET IS WERKELIJK EEN WILD CAMERA
  ik werd er na twee dagen zo wild van dat hij retour aldi gaat
  deze camera slaat te pas en te onpas aan heb een aantal malen film beelden kunnen vast leggen andere keren slaat hij niet aan
  ik zal maar naar de betere electro winkel gaan voor iets beter

 18. Ik heb een 2de WK 3HD aangeschaft. Ik doe er observaties mee in de natuur. In princiepe werken ze goed, mooi beeld overdag, ’s nachts is het wel minder, maar het werkt. Ik stel 3 negatieve punten vast :
  – als de IR-leds ’s nachts aangaan dan worden ze zichtbaar zodat de camera zich verraadt door zowel w$mens als dier;
  – de reactietijd tussen bewegingsdetectie en het beeld vastleggen is > 1 sec. Vogels vliegen tot 40 km/h en staan er zelden op in volle vlucht.
  – tussen opnamen is er minimum 6 seconden. Hierdoor wordt het grootste deel van de bewegingen niet geregistreerd.

  Als groot pluspunt staat hier tegenover dat er display voorhanden waarmee men lokaal de beelden op de plaats van de opstelling kan testen.

  Ik raad Maginon aan uit te kijken naar een blackflash. Hiervan blijven de LED’s onzichtbaar. Er moet ook geslmeuteld worden aan de mogelijk frekwentie om beelden op te slaan, eventueel 2Mp/beeld.

  Als optie zou een Wifi verbinding interessant zijn. Men kan dan de camera zonder aanraking controleren op de werking, eventueel de beelden downladen op een tablet en de instellingen controleren en/of aanpassen via tabet. Ook een mini-zonnepaneel samen met oplaadbare batterijen zou wenselijk zijn.

  Voor de 90 € geen slecht product, maar er is (nog) werk aan.

  • WILDCAMERA ALDI = MODEL WK 3 HD
   Probleem “opgelost” : GEEN FOTO NOCH VIDEO BIJ BEWEGENDE MENSEN , DIEREN EN VOGELS.
   Volgende sequenties om probleem te vinden :
   1. Gelukkig 2 toestellen gekocht ( 10 januari Aldi Wolvertem) om te vergelijken.
   2. Pakket zeer volledig met SD kaart en 8 batterijen => 1ste goed indruk.
   3. Toestel werkt ook met 4 batterijen =2de goede indruk => Batterij zuinig.
   4. In TESTMODUS kunnen alle instellingen aangepast worden => 3de goede indruk = Alles volgens handleiding.
   5. Met SHOT fotos gemaakt => OK => 4de goede indruk.
   6. In TESTMODUS blauw en rood led brand bij beweging =PIR werkt => 5de goede indruk.
   7. Na instelling LIVEMODUS rood led knippert => 6de goede indruk .
   Mijn conclusie na alle sequenties => De 2 toestellen werken => Nu toestel in LIVEMODUS en zien wat voor
   Fotos en videos worden gemaakt =>MAAR mijn conclusie was FOUT.
   8. GROTE BEBIJSTERING => GEEN FOTO NOCH BEELD .
   9. Gelukkig 2 toestellen gekocht = ZELFDE PROBLEEM ;
   10. TWEE DAGEN GEZOCHT => Mijn vrouw probleem gevonden = Bijgeleverde batterijen TE OUD => Te ver leeggelopen => Daardoor met enkel 4 batterijen GEEN FOTOS NOCH VIDEOS in LIVEMODUS => Met all 8 bijgeleverde oude batterijen WERKEN DE BEIDE WILDCAMERAS => Grote opluchting zodat ik de lijdensweg niet moet doormaken met telefoons en e-mails en geldverspilling.
   Toemaatje :
   1. MAGINON Dienst NAVERKOOP = Bel NIET =>Stuur e-mail met de vraag U op te bellen ( + uw tel.nr ?)
   2. Stuur uw klacht naar “Aldi Kontakt” zodat U een vaste datum hebt , want het is aan ALDI om het probleem op te lossen als MAGINON uw probleem niet oplost . https://nl.aldi.be/kontakt_form.php.
   + ZEER BELANGRIJK : Slag uw klachtop met PRINT SCREEN daar U geen cc. Op deze Aldi link.
   3. Hopelijk lost dit ook het probleem voor de persoon die zijn twee toestellen opgeborgen heeft .

    • ja inderdaad, opgelost met nieuwe batterijen!! Er moet er maar eentje slecht zijn en de camera slaat tilt. In elk geval bedankt voor de hele goeie tip!!!

   • Bedankt voor de tip i.v.m. die batterijen, ga ik zeker proberen.
    U was precies mijn ervaringen met de wildcamera aan het opschrijven …
    Ik hoop dat het met nieuwe batterijen opgelost is!

 19. Ik heb nu mijn inmiddels 2e wildcamera weer in de doos zitten.
  WAT EEN TROEP.
  Werkt in eerste instantie goed.
  Stopt na enkele opnames om het vervolgens nooit meer te doen.
  Het gaat hier om de msginon wk hd.
  Geen waar voor je geld.

 20. Ik heb ook een camera van de Aldi,maar hij maakt geen beelden van bewegende opjecten, deze heb ik terug gestuurd en heb probleemloos een nieuwe camera ontvangen, maar ook nu weer het zelfde euvel geen foto’s van bewegende beelden.
  Ik heb hulp gekregen van diverse personen die hem ook ingesteld hebben, omdat ik dacht dat ik het verkeerd deed , maar nog steeds geen resultaat.
  De camera ligt nu al driekwart jaar bij mij in de kast, omdat ik hem niet kan gebruiken.
  Wie weet een oplossing?
  Groetjes,
  J.Hoks.

 21. Ik heb ook een wildcamera bij de Aldi gekocht, de eerste camera kreeg ik helemaal niet ingesteld, deze heb ik terug gestuurd en kreeg zonder problemen een nieuwe toegestuurd,
  Deze camera is volgens kenners goed ingesteld maar maakt van bewegende dieren of mensen geen foto,s.
  Zijn er soms mensen die de zelfde klachten hebben gehad en weten die misschien een oplossing hiervoor

 22. hoi, ik heb de wildcamera in mijn bezit, het is wel een vernieuwde type, namelijk de wk 2 HD. deze heeft een videoresolutie van 1280×720 (15fps), 640×480 (30fps) wot volgens mij ook het enige verschil is.
  Als wild camera kan ik die wel aanbevelen voor hen die niet al teveel waarde hechten aan de beeldkwaliteit.

  Als bewakings camera is hij in mijn ogen nutteloos, hij wist niet automatisch de oudste bestanden bij een volle kaart.
  Zijn activeringstijd is veel te traag, ondanks deze eerst door de zij sensoren binnen de 0,8 sec. in stand by wordt geplaatst, de hoofd sensor zou binnen de 0,2sec een opname maken,doch 50% van de opnames komen te laat.
  De beeldscherpte is veel te zwak voor persoons/nummerplaat herkenning, Bovendien is bij nachtopname de nummerplaat volledig overbelicht en zie je enkel een witte vlek.
  De camera heeft het ook heel moeilijk bij tegenlicht.

  mijn besluit als wild camerea waar de beeld kwaliteit niet veel van belang isn is deze zeker wel aan te bevelen, als bewakings camera is hij echt wel nutteloos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.