Nog intuïtiever fotograferen met touchscreen

2
58

Fotograferen met de aanraaksluiter vergt wat aanpassing, maar eenmaal dat je de werking onder de knie hebt, biedt hij meer creatieve mogelijkheden en laat zo zien wat de meerwaarde van een touchscreencamera kan zijn. Zonder een handleiding is het wel onmogelijk om uit de drie aanraaksluiterpictogrammen op te maken waar ze precies voor dienen. De handleiding wordt trouwens niet bij de camera geleverd, maar moet je downloaden van de Nikon website. Daarvoor moet je wel eerst jezelf en de gekochte camera registreren. Een pdf-bestand is ongetwijfeld milieuvriendelijker dan een papieren versie, maar het is toch een omslachtige gedoe. Er zit een Help-functie op de camera, maar die geeft slechts zeer rudimentaire informatie.

Nikon Coolpix S4000 achterzijde met touchscreen

Nikon Coolpix S4000 achterzijde met touchscreen (© ; licentie: )

De Expeed beeldverwerkingsprocessor van de Coolpix S4000 neemt eigenlijk bijna alle instellingen voor zijn rekening. Het enige wat je kan aanpassen zijn de ISO gevoeligheid van 80 tot 3200, de witbalans, met naast een Auto-modus en Daglicht-stand, een handmatige voorinstelling waarbij je een kleurvlak kunt kiezen, en de belichtingscompensatie.

1
2
3
4
5
Vorig artikelUiteraard geen wifi op de trein
Volgend artikelMio vernieuwt Spirit serie navigatiesystemen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

Reacties zijn gesloten.