Nikon stopt nieuwe spiegelreflex in een retrodesign

0
32
Nikon kondigt met de Df een digitale spiegelreflexcamera aan in een behuizing die is geïnspireerd op de klassieke analoge kleinbeeldcamera’s van de camerafabrikant.

De Nikon Df in retrolook is uitgerust met dezelfde FX-formaat CMOS-sensor met 16,2 megapixels en Expeed 3-beeldprocessor als die van de D4, Nikon’s topmodel. De compacte body, die circa 710 gram weegt zonder de batterij, is bestand tegen zware omstandigheden aangezien de boven-, onder- en achterkant zijn gemaakt van een sterke, maar toch lichte magnesiumlegering. De camera is net zo weerbestendig als de Nikon D800 D-SLR.

Nikon Df

Nikon Df (© ; licentie: )


De Nikon Df heeft geribbelde mechanische instelschijven om de ISO-gevoeligheid, belichtingscorrectie, belichtingsstand en ontspanstand onafhankelijk in te stellen.
De spiegelreflexcamera biedt een lichtgevoeligheid van ISO 100 tot 12.800, uitbreidbaar tot 204.800 (equivalent).

De Df is uitgerust met een krachtige optische zoeker en een lcd-monitor van 8 cm (3,2 inch) met 921.000 beeldpunten, een grote kijkhoek en versterkt glas. Als je fotografeert met livebeeld, helpen optionele rasterlijnen voor een beeldverhouding van 1:1 of 16:9 je bij de compositie.

Als FX-formaat camera is de Df volledig compatibel met Nikons uitgebreide assortiment NIKKOR-objectieven. De spiegelreflexcamera wordt geleverd met een speciale versie van Nikons AF-S 50mm f/1.8G Nikkor-objectief.

De Nikon Df biedt een reeks creatieve functies, zoals Stille ontspanstand waarbij het geluidsvolume van het spiegelmechanisme tijdens serieopnamen wordt verminderd als je onopvallend wilt fotograferen, Actieve D-Lighting waarbij de details in zowel donkere als lichte delen van het beeld automatisch worden behouden, Retoucheermenu’s die opties bevatten om rode ogen en de kleurbalans te corrigeren, opties voor RAW-bewerking en opties om het formaat te wijzigen, en Picture Controls waarmee je het uiterlijk van foto’s kan aanpassen door parameters, zoals scherpte, verzadiging en tint, voorafgaand aan de opname in te stellen.

Prijs en beschikbaarheid
De Nikon Df spiegelreflexcamera is eind november 2013 verkrijgbaar in klassiek zwart of in zilver met zwarte accenten. De Df kit met AF-S 50mm f/1.8G Nikkor-objetief heeft een adviesprijs van € 2.899.

Foto van Nikon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDell aanraakmonitor is ideale gezel voor Windows 8.1
Volgend artikelLichtgewicht HD Ready LED-projector van Optoma
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.