Nog intuïtiever fotograferen met touchscreen

2
58

Met de mini-usb-aansluiting kan je de camera met een computer verbinden of hem opladen met de meegeleverde netstroomadapter. Ook dient de mini-usb-aansluiting om de camera aan te sluiten op een tv, dvd- of hd-recorder. De Audio/Video-kabel met aan de ene kant de mini-usb-stekker en aan de andere kant de twee tulpstekkers wordt hiervoor meegeleverd. Een HDMI-aansluiting heeft de S4000 niet, al kan de camera video opnemen in 720p HD met een snelheid van 24 beelden per seconde (bps) en 30 bps als je de firmware upgradet.
De camera heeft ook een tripod-aansluiting zodat je hem op een statief kan gebruiken, al vragen we ons af hoeveel mensen een dergelijk klein model camera daadwerkelijk met een statief gebruiken.

De Nikon Coolpix S4000 is beschikbaar in vier kleuren

De Nikon Coolpix S4000 is beschikbaar in vier kleuren (© ; licentie: )

Technische kenmerken
De Coolpix S4000 is een 12 megapixel camera die is uitgerust met een 4x Wide Zoom Nikkor objectief (equivalent 27- 108 mm). Het scherpstelbereik bedraagt in gewone modus 50 cm tot oneindig en in macroclose-upstand 8 cm tot oneindig. Nikon voorziet vier functies waarmee onscherpe foto’s automatisch worden voorkomen. De elektronische vibratiereductie vermindert het effect van cameratrillingen. De ISO-lichtgevoeligheid tot 3200 bij volledig formaat vermindert de kans op onscherpte bij opnamen van snelbewegende onderwerpen of bij weinig licht. De bewegingsdetectie corrigeert de beweging van de camera en het onderwerp. De Best Shot Selector tot slot selecteert automatisch de beste opname uit tien opeenvolgende opnamen. Deze vier functies worden met pictogrammen op het scherm aangeduid als ze actief zijn.
De camera heeft zestien scèneprogramma’s die de instellingen optimaliseren bij veelvoorkomende fotografische locaties en omstandigheden, zoals een zonsondergang of bij vuurwerk. Ook is er een panorama-assistent.

1
2
3
4
5
Vorig artikelUiteraard geen wifi op de trein
Volgend artikelMio vernieuwt Spirit serie navigatiesystemen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

Reacties zijn gesloten.