Nog intuïtiever fotograferen met touchscreen

2
58
Nikon Coolpix S4000

Nikon Coolpix S4000 (© ; licentie: )

De Nikon Coolpix S4000 is een compactcamera die je voornamelijk bedient met het 3 inch grote aanraakgevoelige lcd-scherm op de achterzijde. We zochten uit of zo’n touchscreen ook een meerwaarde biedt bij een camera.

De Coolpix S-serie van Nikon bestaat uit een reeks stijlvolle – vandaar de S-aanduiding – compactcamera’s. De S4000 is een recent toegevoegd model dat in de serie opvalt door zijn aanraakgevoelige 7,6 cm (3-inch) lcd-touch-screen met circa 460.000 pixels. De camera meet 94,5 x 56,5 x 20,4 mm (met ingetrokken lens) en weegt 131 gram met batterij en SD-geheugenkaart. Het is daardoor een camera die je gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. De body van de Coolpix S4000 is ook grotendeels van metaal. Je kunt de camera kopen in vier verschillende kleuren: brons, zwart, roze en glanzend rood.

Bedieningsknoppen
Door het touchscreen is het aantal bedieningsknoppen op de camera beperkt. De aan/uit-knop zit midden bovenaan de camera. Rechts ervan (bekeken vanaf de achterzijde) zit de sluiterknop met de daarrond de knop om in en uit te zoomen.

Nikon Coolpix S4000 bovenaanzicht

Nikon Coolpix S4000 bovenaanzicht (© ; licentie: )

De achterzijde bevat slechts twee knoppen: voor het maken van foto’s of video’s en voor het weergeven van de opnames. Onderaan heeft de Coolpix S4000 een compartiment voor de batterij en de SD-geheugenkaart en een mini-usb-aansluiting die meerdere functies heeft.

1
2
3
4
5
Vorig artikelUiteraard geen wifi op de trein
Volgend artikelMio vernieuwt Spirit serie navigatiesystemen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

Reacties zijn gesloten.