Creatieve softwarebundel van Adobe

0
338

Dreamweaver CS4
Met Dreamweaver CS4 maak je zowel eenvoudige, statische als ingewikkelde dynamische websites. De meest welgekomen nieuwe functie in Dreamweaver CS4 is waarschijnlijk Live View. Dankzij Live View hoef je niet telkens over te schakelen naar een webbrowser. Je blijft gewoon werken in Dreamweaver CS4 met directe toegang tot jouw code. In een apart venster zie je de website zoals deze wordt uitgevoerd door de gekozen browser. Een andere handige functie is de ‘Adobe Photoshop Smart Objects’. Je kunt vanaf nu een Photoshop PSD-document invoegen in Dreamweaver. De Smart Objects zijn gekoppeld met het bronbestand. Het is mogelijk wijzigingen aan te brengen in de bronafbeelding en de afbeelding onmiddellijk met een muisklik bij te werken in Dreamweaver.

Contribute
Adobe Contribute is het kleine en wellicht minder bekende broertje van Dreamweaver. Het is een WYSIWYG-editor die ook gebruikers zonder html-kennis de mogelijkheid geeft om een website te controleren, aan te passen en te publiceren. Nieuw in Contribute CS4 is Collaborative publishing. De gebruiker kan dankzij deze functie auteurs en reviewers aanstellen en daarna kan de website gepubliceerd worden. Eveneens nieuw is de In-browser editeermogelijkheid. Je kunt nu aanpassingen onmiddellijk in jouw webbrowser aanbrengen zonder dat je een andere applicatie moet openen.

After Effects CS4
After Effects CS4 is software die animaties en visuele effecten genereert voor videoproducties in de postproductie. De software is geschikt voor video-, film- en televisiemakers die effecten, titels en dies meer willen toevoegen aan hun producties. Vanaf deze versie kun jeu ook 3D-modellen importeren vanuit Adobe Photoshop CS4 en deze vervolgens gebruiken met andere elementen. Dankzij het nieuwe Cartoon-effect kunt u aan de footage (onbewerkte beelden) een leuke ‘stripfiguur-animatie’ toekennen.

Adobe CS4 After Effects

Adobe CS4 After Effects interface (© ; licentie: )

Premiere Pro CS4
De professionele videobewerkingssoftware Premiere Pro CS4 ondersteunt voortaan 64-bit hardware. Volgens Adobe zou dit tot 227% snelheidswinst opleveren op een 64-bit systeem met veel geheugen. Adobe Premiere Pro CS4 is ontworpen en geoptimaliseerd voor systemen met 2 tot 16 GB geheugen. Een interessante, nieuwe functie is Speed Search. Je kunt gesproken dialogen omzetten in doorzoekbare metadata (tekst en tijdscodes). Dankzij deze transcripties is het dan mogelijk naar een bepaalde plaats in de film te springen aan de hand van de gesproken woorden. Vanaf deze versie is er ook ondersteuning voorzien voor Blu-ray discs.

Adobe CS4 Premiere Pro Transcribe

Adobe CS4 Premiere Pro Transcribe (© ; licentie: )

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDictafoons met handig USB Docking Station
Volgend artikelKleinzakelijke router met hoge doorvoersnelheden