Creatieve softwarebundel van Adobe

0
338

Adobe Photoshop CS4 Extended
Photoshop CS4 Extended vraagt een Graphics Processing Unit (GPU) met ondersteuning voor OpenGL 2.0 en Shader Model 3.0. De GPU moet minstens beschikken over 128MB RAM. Een belangrijke nieuwe, tijdsbesparende functie is Content-Aware Scaling. Dit laat toe afbeeldingformaat en -schaal te wijzigen met een eenvoudige sleepbeweging. Photoshop CS4 Extended kan ook 3D-beelden bewerken. Je kunt direct op 3D-modellen en -oppervlakken schilderen, 2D-bestanden in 3D-afbeeldingen integreren en 3D-objecten animeren. Een afbeelding omzetten in een 3D-object vergt slechts één muisklik.
De interface van Photoshop CS4 Extended is gebruiksvriendelijker, onder andere door het nieuwe deelvenster Aanpassingen. Via dit deelvenster kun je eenvoudig je afbeeldingen aanpassen en eventueel een groot aantal voorinstellingen gebruiken.

Adobe Photoshop 3D

Adobe Photoshop 3D (© ; licentie: )

InDesign CS4
De belangrijkste nieuwe functie in het ontwerpprogramma InDesign CS4 is Live preflight. Dit biedt in real-time waarschuwingen in geval van mogelijke productieproblemen. Denk bijvoorbeeld aan een tekstframe dat te klein is. Dankzij deze functie kom je direct te weten waar in het document zich een probleem voordoet en kan je dit direct corrigeren. Een andere interessante functie is het exporteren van documenten naar swf. Je kunt namelijk lay-outs omzetten in dynamische swf-bestanden zonder Adobe Flash te hoeven openen.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDictafoons met handig USB Docking Station
Volgend artikelKleinzakelijke router met hoge doorvoersnelheden