Kleinzakelijke router met hoge doorvoersnelheden

0
48
Draytek Vigor 2920n

Draytek Vigor 2920n (© ; licentie: )

DrayTek introduceert de Vigor 2920 serie xDSL- en kabelrouters met hoge doorvoersnelheid, load balancing en fail over via een 3,5G UMTS/HSDPA usb-modem. De router is bedoeld voor de kleinzakelijke markt, of voor particulieren die het onderste uit de kan willen halen van hun internetverbinding.

De Vigor 2920 router heeft twee WAN breedbandaansluitingen, waarvan een met Gigabit-snelheid. Deze snelle poort kun je aansluiten VDSL2-, glasvezel- en EuroDOCSIS 3.0 kabel-modems. Deze router kan een maximale doorvoersnelheid van 130 Mbit/s halen.

Verder heeft deze router Gigabit LAN poorten en een usb-poort. Die ondersteunt niet alleen een usb-printer, maar je kunt er ook een 3,5G UMTS/HSDPA-dongle op aansluiten, zodat je een verbinding kunt maken met mobiel internet. De dongle kan als hoofdaansluiting worden gebruikt of als back-up voor de kabel- of xDSL-aansluiting. Load balancing is ook mogelijk. De mobiele internetverbinding wordt dan als tweede verbinding gebruikt samen met de xDSL- of kabelverbinding. Je kunt dongles van verschillende merken aansluiten, waaronder Huawei, Vodafone, T-Mobile, Nokia, Option, Sierra, Benq, LG en Asus. (De volledige lijst vind je hier.)

Later zal de usb-poort middels een firmware-update ook geschikt worden gemaakt voor het aansluiten van externe opslag, die dan met iedereen in het netwerk kan worden gedeeld.

Er zit een geavanceerde firewall in de Vigor 2920. Bovendien ondersteunt deze router tot 32 simultane VPN IPSec-verbindingen, wat interessant is voor thuiswerkers. Er is een kit waarmee bedrijven deze router in een 19-inch rack kunnen monteren.

Naast het gewone 2920 modem is er ook een Vigor 2920n met ingebouwd 802.11n WiFi-toegangspunt. De verkoopadviesprijs van de Vigor 2920 bedraagt € 182,- en van de Vigor 2920n € 225,-.

Op de volgende pagina vind je de volledige specificaties van deze router.

Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
Vorig artikelCreatieve softwarebundel van Adobe
Volgend artikelKleintje computer dat achterop beeldscherm past
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.