Tover je pc om in een gebruiksvriendelijke multimedia-studio

0
66

Video’s Bewerken

Importeren
Met de dalende prijzen van camcorders en de opkomst van pocket camcorders zoals de recent door DiskIdee geteste FlipHD en de Creative Vado HD werd en wordt nog steeds de vraag naar goede (lees goedkope) videobewerkingssoftware groter. Corel VideoStudio Express 2010 is een voorbeeld van betaalbare en eenvoudige videobewerkingssoftware waarmee vrijwel iedereen aan de slag kan.
We importeren enkele testvideo’s die we in het verleden hebben gemaakt met zogenaamde YouTube-camcordertjes. Om één of andere bizarre reden wordt echter niets geïmporteerd. Het zijn standaard .avi en .mov filmpjes. Helaas pindakaas! Het spijtige aan de hele zaak is dat we geen enkele foutmelding ontvangen. We kunnen dus ook niet direct het probleem achterhalen. Wanneer we op een andere manier proberen te importeren, krijgen we de melding dat er geen ondersteunde formaten in de map zitten. Vreemd, want op de doos staat AVI en QuickTime tussen de ondersteunde invoerindelingen. Wellicht ontbreekt er een of andere codec op ons systeem, maar de software zou ons wel op weg mogen helpen om de juiste codecs op de juiste plaats te installeren. Niet erg gebruiksvriendelijk…

Werking
Dan zijn we aan de slag gegaan met hd-beelden die nog op onze pc stonden. Deze konden we gelukkig probleemloos importeren. Hiermee beoordelen we dan de werking van de VideoStudio. De interface van Corel VideoStudio Express 2010 is bijna identiek aan die van Corel PaintShop Photo Express 2010. Ook hier zijn bovenaan vier elementen prominent aanwezig: ‘Importeren’, ‘Maken’, ‘Afdrukken’ en ‘Delen’. Het importeren hebben we reeds gedaan en zodoende kunnen we meteen aan de slag met de video’s. We dubbelklikken op het fragment dat we willen bewerken.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelMS Office 2010: Outlook preview
Volgend artikelVoor de eigenzinniger surfer