Tover je pc om in een gebruiksvriendelijke multimedia-studio

0
66

Fotobewerking

Snel bewerken
Foto’s bewerken is vaak niet zo eenvoudig. We zijn dan ook verrast als we de interface van Corel PaintShop Photo Express 2010 zien. De interface is immers erg eenvoudig en ziet er fris uit.
We zien bovenaan de mogelijkheid om foto’s te importeren, projecten te maken, af te drukken en te delen. Foto’s kan je weergeven per map of in een raster van foto’s. Als we dubbelklikken op een foto opent het venster ‘Snelle bewerking’. In dit venster kunnen we met behulp van de balk met veelgebruikte gereedschappen eenvoudig foto’s bewerken. Basisbewegingen als roteren, bijsnijden, corrigeren, de belichting aanpassen en rode ogen corrigeren zijn snel toegankelijk.
Als je rechts in het venster kiest voor ‘Meer gereedschappen’ kan je een aantal effecten, randen, plaatjespenselen enzovoorts toevoegen aan een foto. Alles is eenvoudig opgevat zodat je geen uitgebreide kennis van fotobewerking moet hebben om met de software te kunnen werken.

Witte tanden
Heb je net een fraaie foto genomen, maar staat deze een beetje scheef? Geen probleem, je kan deze eenvoudig rechttrekken. Toch heeft deze leuke functie een belangrijk nadeel. Bij het rechttrekken verlies je immers een deel van je foto.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelMS Office 2010: Outlook preview
Volgend artikelVoor de eigenzinniger surfer