Tover je pc om in een gebruiksvriendelijke multimedia-studio

0
66
In het verleden was foto-, film- en muziekbewerking iets wat in studio’s diende te gebeuren. Tegenwoordig kom je met goede software al een heel eind verder. Professionals maken vaak gebruik van Adobe Creative Suite. Enthousiaste amateurs kunnen gelukkig beroep doen op goedkopere alternatieven zoals Corel Digital Studio 2010.

Als ik de merknaam Corel hoor, denk ik spontaan aan CorelDraw. Begin jaren negentig maakte Corel immers furore met CorelDraw. Dit (vector)tekenprogramma bestaat vandaag de dag nog steeds. Een andere, belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Corel was de aankoop van de ooit zo populaire tekstverwerker WordPerfect. Met veel plezier denken we terug aan WordPerfect 5.1 en het typische blauwe uitzicht. Corel nam ook Jasc Software (van PaintShop Pro), InterVideo (bekend van WinDVD) en Ulead (bekend van videobewerkingssoftware) over. Het heeft een aantal van de overgenomen producten nu gebundeld in Corel Digital Studio 2010. Hiermee kan je foto’s en films bewerken, branden en delen.

Installatie
We installeren de software op een systeem met een Intel Core i7 950 processor en zes gigabyte RAM. Het gebruikte besturingssysteem is Windows 7 Ultimate 64-bit. De installatie neemt ongeveer tien minuutjes in beslag. We hebben de software geïnstalleerd met alle opties, dus inclusief software van derden die wordt meegeleverd zoals Apple iTunes en dergelijke.
De gebruiksvriendelijke wizard loodst je doorheen het installatieproces. In het pakket vinden we ook nog een snel op weg-gids. Deze gids geeft je meer informatie over de verschillende onderdelen van de software.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelMS Office 2010: Outlook preview
Volgend artikelVoor de eigenzinniger surfer