Meer dan alleen netwerkopslag

0
189

in ons netwerk hangen. Die werd door de ix4 gedetecteerd en we konden ook diens videostream opvragen via het beheermenu van de ix4. We konden verder opnames starten en programmeren, maar in de praktijk werden alleen lege videostreams opgenomen. Wat er juist misging, konden we niet achterhalen. De ix4 gaf immers geen enkele foutmelding en in de documentatie is niet te vinden welke types van Axis-camera’s juist worden ondersteund.

Toegang op afstand
De Iomega ix4 heeft een ingebouwde ftp-server, maar ook een optionele dynamic dns (ddns)-dienst (TZO DNS) voor toegang op afstand indien de NAS aangesloten is op een router zonder vast ip-adres. Toegang op afstand functioneert alleen als security ingeschakeld is; uiteraard moeten ook de nodige gebruikersrechten worden toegewezen.

Iomega StorCentger ix4-200d NAS Server

Zoekmachine
Je kunt een interne zoekmachine inschakelen die de hele NAS of specifieke mappen kan doorzoeken op zowel bestandsnamen als informatie in bestanden. Het werkt, maar supersnel is het niet. Ondersteunde

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelMet de focus op snelheid en beveiliging
Volgend artikel2.1-kanaals muziektoren
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.