Meer dan alleen netwerkopslag

0
189

met Fat32, NTFS, ext2/ext3, of HFS+ bestandssystemen. De printserver kan tot drie usb-printers bedienen. Van digitale camera’s kun je automatisch de gegevens kopiëren naar een ingestelde folder op de ix4. Optioneel kun je daarbij het geheugen van de camera laten wissen.

Mediaserver
De Iomega ix4 heeft een ingebouwde plug-and-play mediaserver die compatibel is met UPnP en DLNA gecertificeerd is. Dit houdt in dat alle apparaten die UPnP en/of DLNA ondersteunen direct de mediainhoud op de ix4 kunnen afspelen. Dit werkt zowel voor digitale muziek, digitale foto’s als digitale video’s. We hebben dit getest met verschillende mediaspelers, consoles en computers en het werkte perfect.
De ix4 integreert ook met Apple iTunes en verschijnt automatisch in het iTunes-menu.
De te delen media-inhoud dient in de Shares / public / Media folder opgeslagen te worden.
Er is ook een ingebouwde bittorrent-client zodat je peer-to-peer downloads kunt uitvoeren zonder dat je pc hoeft op te staan.

Iomega StorCenter iX4-200d Server: videobewaking
De ix4 is compatibel met bepaalde types netwerk- en webcamera’s van Axi

Videobewaking
De ix4 is compatibel met bepaalde types netwerk- en webcamera’s van Axis. Het kan de streams van in totaal vijf Axis-camera’s opnemen volgens een zelfgekozen schema. Hiermee kun je dus een automatisch videobewakingssysteem configureren. Toevallig hebben wij een Axis 206W netwerkcamera

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelMet de focus op snelheid en beveiliging
Volgend artikel2.1-kanaals muziektoren
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.