Meer dan alleen netwerkopslag

0
189

standaard meegeleverd. Met behulp van die software kun je het back-upproces van alle Windows-pc’s in het netwerk naar de Iomega NAS volledig automatiseren.
Een volledige back-up van een Vista-pc met een harde schijf van 75 GB duurde overigens ongeveer 2,5 uur (en nog eens 2,5 uur voor het verifiëren van de back-up), wat redelijk snel is. Tijdens de back-up konden we gewoon voortwerken, al was er wel een zekere vertraging merkbaar op de pc.
Voor Apple Mac-gebruikers is er ingebouwde ondersteuning voor Apple Time Machine. Daar mee kun je het back-uppen van Mac-clients volledig automatiseren.
De NAS kan ook zelf kopieën maken van andere netwerkschijven of schijven die aangesloten zijn op de usb-poort(en) via zogenaamde Copy Jobs. Die kunnen ook op gezette tijden automatisch worden uitgevoerd. Daarnaast kun je een Copy Job toewijzen aan de QuickTransfer-knop op de voorkant. Als je daar dan op drukt wordt die kopie direct uitgevoerd. Voor deze functionaliteit wordt overigens het Linux-tool Rsync gebruikt.

Iomega StorCenter iX4-200d Server
Op de drie usb-poorten kan je verschillende externe apparatuur aansluiten

Externe apparatuur
Op de drie usb-poorten kun je camera’s, printers, externe geheugens, een ups en zelfs een Bluetooth-stick aansluiten. De Bluetooth-stick zorgt ervoor dat je ook gegevens van en naar de ix4 kunt kopiëren via deze draadloze technologie. De ix4 kan lezen en schrijven van en naar externe schijven

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelMet de focus op snelheid en beveiliging
Volgend artikel2.1-kanaals muziektoren
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.