Dynamische DNS-diensten

0
136

DynDNS.org, www.dyndns.org
DynDNS.org is een van de oudste publieke DynDNS-diensten en ze hebben hun naam duidelijk goed gekozen. De clientsoftware is open source en bestaat voor een absoluut enorm aantal platformen en scripttalen. Bovendien is het zowat de enige dienst die door vrijwel elke routerfabrikant in zijn routers ondersteund wordt.
DynDNS.org biedt zowel gratis als betalende diensten. Tot vijf domeinnamen is de dienst gratis, vanaf vijf moet je een abonnement betalen. Zodra je een abonnement betaalt, verhuist de bediening van je domeinnamen naar performantere systemen.
Het zal duidelijk zijn dat de gratis dienst voornamelijk dient als publiciteit voor de dienstverlening en dus daarvoor min of meer borg staat inzake kwaliteit. De gratis dienst lokt dus de klanten voor de betalende diensten en dat lukt vrij aardig. Je kunt niet je eigen geregistreerde domein gebruiken, DynDNS.org ondersteunt alleen zijn eigen domeinnamen. Dat zijn er wel honderden. De eerdere genoemde dyndns.org en mine.nu behoren tot de meest populaire, samen met tientallen andere. Zelfs hoef je alleen maar te kiezen welk DynDNS.org-domein je leuk vindt en dan nog een zelfgekozen naam links daarvan te plakken. 

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelEinde van Tiberium-saga
Volgend artikelDynamic Domain Name System of DDNS