Verrassende Amerikaan

0
60

afgeregeld zijn op ongeveer 40 Hz (net zoals bij vrijwel alle andere merken vloerstaanders), kan de luidspreker tonen onder 40 Hz sowieso niet behoorlijk meer weergeven: er zit altijd een luchtstoot van 40 Hz overheen. Lage frequenties hebben grote golflengtes en om ze te kunnen weergeven, moeten ze uiteraard in een kamer passen. Geluid verplaatst zich door de lucht bij een temperatuur van 22°C aan een snelheid van 344,70 m/s. Dat wil zeggen dat een toon van 40 Hz een golflengte van 8,6 m heeft. Je begrijpt meteen dat heel wat woonkamers dit nauwelijks aan kunnen.
Om toch voldoende druk te genereren voor lagere frequenties en een natuurlijker klank te bereiken, kun je deze vloerstaande luidsprekers aanvullen met een SVSound subwoofer. Dan neemt die alle frequenties onder 60 of 70 Hz voor zijn rekening. Als je de door de reflexpoorten van de MTS-01 uitgestoten luchtpulsen hinderlijk vindt, kun je de poorten blokkeren. Daartoe levert SVSound twee schuimrubberen cylinders mee. Die kun je in één of beide poorten duwen. Duw je ze in beide poorten, dan maak je er een gesloten kast van. Gebruik je een subwoofer, dan verdient het aanbeveling inderdaad beide poorten te blokken voor een natuurlijker overgang van hoog naar laag. Dat kun je ook doen als de luidsprekers in een niet al te grote kamer staan (minder dan 30 m²) en de bassen te overdadig klinken. Probeer dan eerst één en eventueel beide poorten te blokkeren en wellicht klinkt het dan beter.

SVSound MTS-01: Scanspeak AirCirc D3400-6600, zijaanzicht
Scanspeak AirCirc D3400-6600, zijaanzicht

SVSound koos voor de scheidingsfilter (het elektronisch filter dat de juiste frequenties naar de tweeter en de woofers stuurt) volgens eigen zeggen de hoogste kwaliteit van onderdelen. Het zijn echte pietjes-precies, want ze vervingen op eigen kosten de scheidingsfilters van alle reeds verkochte luidsprekers toen bleek dat er een ontwerpfout in zat en een nieuwe werknemer niet alleen de fout wist te vinden

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelCompacte draadloze routers met interne antennes
Volgend artikelMini-pc’s neem je erbij