Verrassende Amerikaan

0
60

gedurende enkele maanden naar allerlei soorten muziek geluisterd. Popmuziek van hip-hop tot metal, jazz, klassiek, noem maar op. De totale cd- en sacd-collectie bestaat uit zo’n drieduizend schijfjes, dus er is keuze te over.
Wij hebben de luidsprekers opgesteld in een ruimte van zo’n 35 m² met vrije doorgang naar andere kamers, in een gelijkzijdige driehoek met onze luisterplaats. De luidsprekers stonden vrij opgesteld met minstens een meter plaats rondom. Wij zaten zo’n 2,5 meter van de luidsprekers af en dat was ook de afstand tussen de luidsprekers.

Evaluatie
De hoge gevoeligheid van de MTS-01 zorgt er natuurlijk al meteen voor, dat je volumeknop heel wat lager moet dan je van andere luidsprekers gewend bent. Maar als je dat wil, voor een feestje of zo, kun je ook echt luid spelen. Dat feestje kunnen ze dan twee straten verder ook nog horen. Deze Amerikaanse luidsprekers zijn zwaar en stralen kwaliteit uit. Voor de vloerstaanders vinden we het wel leuk dat SVSound de bovenkant afgerond heeft, zodat er geen bloempotten of zo op kunnen staan. Die zorgen voor ongewenste afstralingen en weerkaatsingen en verkleuren zo het geluid. Bovendien kunnen ze gaan meetrillen. Op luidsprekers hoort echt niets te staan!

SVSound MTS-01: afgeronde bovenkant
Afgeronde bovenkant

Het is waarschijnlijk wel typisch Amerikaans dat de MTS-01 een erg volle klank laat horen die zowat in je gezicht gespuwd wordt. Zodra de eerste klanken gespeeld worden, denk je meteen van "Wow!". In onze

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelCompacte draadloze routers met interne antennes
Volgend artikelMini-pc’s neem je erbij