Verrassende Amerikaan

0
60
SVSound MTS-01: zijaanzicht uitvoering in eik

maar een massief veel beter klinkend nieuw scheidingsfilter wist te ontwerpen. De luidsprekers die wij getest hebben, hadden dus deze nieuwe scheidingsfilters. In sommige documenten van SVSound worden deze systemen daarom aangeduid met MTS-02, maar in de verkoop heten ze nog steeds MTS-01 en deze naam gebruiken we dus ook. Dat geldt sowieso voor alle luidsprekers die nu nog verkocht worden.
SVSound geeft voor deze MTS-01 een gemiddelde impedantie (wisselstroomweerstand) van 6 Ohm op. Helaas volhardt SVSound in een mankement van zowat alle luidsprekerfabrikanten door niet netjes de minimumimpedantie op te geven. Het gemiddelde samen met het minimum vertelt ons immers welke versterker we nodig hebben voor de beste resultaten. Bij navraag leerden we dat de laagste impedantie 2,7 Ohm bedraagt en dat vereist dan toch een echt goede versterker.

Versterker
Met een opgegeven gevoeligheid van 91 dB/W/m (met slechts 1 Watt aan toegevoerde energie bereikt hij 91 dB geluidsdruk op 1 m afstand) kan de MTS-01 met slechts heel weinig vermogen een ongelooflijke rotherrie produceren. Dat wil zeggen dat je geen grote en zware versterkers nodig hebt, maar zonder subwoofer moet je er wel een hebben die netjes het dubbel vermogen in 4 Ohm levert van wat hij aanbiedt in 8 Ohm. Een versterker die 50 W per kanaal levert in 8 Ohm en 100 W in 4 Ohm, zal het veel en veel beter doen dan een versterker van 100 W per kanaal in 8 Ohm en 105 W of zoiets in 4 Ohm. Als een versterker zijn vermogen kan verdubbelen als de impedantie halveert, weet je dat hij alle frequentiewisselingen van de luidspreker probleemloos kan volgen. Een versterker die niet kan verdubbelen kan dat mogelijk niet, ook al levert hij honderden of zelfs duizend Watt per kanaal. Met een subwoofer zul je daar over het algemeen minder last van hebben.
SVSound geeft op, dat een versterker tussen 40 en 280 W prima is. Wij hebben een stel eindversterkers uitgeprobeerd. En zodra je een versterker aansluit van 150 of 200 W per kanaal in 8 Ohm en het dubbel

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelCompacte draadloze routers met interne antennes
Volgend artikelMini-pc’s neem je erbij