Verrassende Amerikaan

0
60
SVSound MTS-01: achteraanzicht uitvoering eik

ruimte klonken de bassen te overdadig en dus hebben we de bovenste reflexpoort dichtgestopt met een meegeleverde schuimrubberen plug. Dat was beter. Toen we subwoofer naderhand lieten meespelen, hebben we ook de tweede poort dichtgestopt voor de beste klank. De Scanspeak AirCirc tweeter blijkt schitterend. Je zou van al dat Amerikaans geweld verwachten dat de subtiliteit achterwege blijft, maar dat blijkt gelukkig niet het geval. We zijn aangenaam verrast door het zijdezachte hoog en de grote hoeveelheid details die deze Scanspeak tweeter laat horen. De Peerless midwoofers hebben een zeer zachte ophanging om flink wat lucht in beweging te brengen, maar het speciale gepantenteerde Nolex van de conus is dun genoeg zodat ook fijnere details nog weergeven kunnen worden en toch sterk genoeg om zonder te gaan flodderen lucht te pompen voor bassen. De weergave is erg goed maar niet foutloos, wat pijnlijk duidelijk blijkt als we onze eigen Audiostatic elektrostaten even dezelfde muziek laten spelen. Dat is toch nog een andere klasse. Die elektrostaten zijn natuurlijk wel ruim vier keer zo duur. Voor een luidsprekerpaar van nog geen 1500 euro alles inbegrepen klinkt het echter verrassend goed.
De MTS-01 zijn bij uitstek geschikt voor moderne muziekgenres, al kunnen ze zich ook goed uitleven met laatromantische klassieke muziek. Waar echter meer subtiliteit vereist is, zoals bij barokmuziek of akoestische jazz, heb je toch al vlug last van luistermoeheid. Bij muziek waar cello’s, contrabassen of basgitaren een prominente rol spelen, is een subwoofer bij zowat elke luidspreker en dus ook bij deze een aanwinst. Toch als het om een goeie muzikale subwoofer gaat. Maar ze doen het ook erg goed zonder sub. En als je ze in een surroundinstallatie gebruikt en naar films kijkt, kun je nauwelijks iets beters vinden.

Conclusie
De SVSound MTS-01 is een echt meubelstuk. De luidsprekers zijn hoogwaardig afgewerkt en er is duidelijk niet bespaard op de constructie. Ook de gebruikte weergave-onderdelen zijn van een erg hoog niveau. Het geluid is vol, rijk en toch gedetailleerd. Wel typisch Amerikaans ‘in your face’. In deze prijscategorie is er heel wat concurrentie en dan kan SVSound deze concurrenten toch wel een poepje laten ruiken met deze speakers. Als je houdt van een stevig geluid en de plaats hebt om ze goed neer te zetten, zou je ze beslist eens moeten evalueren. Met de 45-dagen geld-terug-garantie kun je dat.
Adviesprijs

– België: 1486,31 euro plus 102,41 euro transport
– Nederland: 1486,31 euro plus 102,64 euro transport
– pakketprijzen mogelijk voor surroundinstallaties
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelCompacte draadloze routers met interne antennes
Volgend artikelMini-pc’s neem je erbij