Vergiffenis voor ietwat klunzig mobieltje

1
37

de videogesprekken tussen de N78 en de Touch Pro was het beeld goed zolang je je hoofd stilhield. Als je teveel bewoog, zag je storingen. Tussen de N78 en de EF 81 ging dit vergezeld van een vertraging tussen het aankomen van het beeld en het aankomen van de klank. Dit gezegd zijnde is een verstaanbaar videogesprek zeker mogelijk met de N78, maar het hangt wel af van welk mobieltje er aan de andere kant van de lijn hangt. De kwaliteit is wel beter dan bij de goedkopere Nokia 3120 classic.

Conclusie
We onthalen de Nokia N78 op gemengde gevoelens. Het design trekt op niet veel en doet heel goedkoop aan. De vormgeving van de toetsen is ergonomisch absoluut niet verantwoord en de bediening via het Navi-wheel is niet wat het zou kunnen zijn. Het videobellen zou beter kunnen en de camera is van een mindere kwaliteit dan bij de zustertoestellen in de serie. Deze minpunten maken dat de N78 niet mag gerekend worden tot de top van de Nokia N-serie. Hij staat er echter wél onmiddellijk onder.
Eenmaal je gewend bent geraakt aan de slechte toets- en Navi-wheel-bediening, begin je de eenvoud van de S60 Series 3 Feature Pack 2 (FP2)-gebruikersinterface te appreciëren. Het standby-menu zit vol met aanpasbare shortcuts, de menu’s zijn zonder uitzondering overzichtelijk, je weet direct welke toepassingen aan het lopen zijn en de toevoegingen van FP2 zorgen voor de nodige strelingen van het oog. De kwaliteit van de multimediafuncties is zeer degelijk. Ook de internetbrowser verdient goede punten. Het navigatiesysteem is het best werkende uit de hele N-serie. En om net dat ietsje meer te zijn, pakt de N78 uit met nieuwe snufjes als een ingebouwde fm-zender en een geïntegreerde zoekmachine. In het licht van dit alles en van de relatief lage prijs (momenteel tussen de 358 en 365 euro) kunnen we de N78 zijn klunzigheid zeker vergeven.
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelPlatter dan ooit
Volgend artikelultracompacte netbook van Samsung

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.