Vergiffenis voor ietwat klunzig mobieltje

1
37

alle inhoud terug in je telefoon. Deze functie is uitermate handig om snel een bestand terug te vinden. Toegang tot toepassingen heb je via deze feature wel niet.

Let’s go surfing!
De connectiviteit van de N78 is enorm uitgebreid. Je kan de telefoon verbinden met de pc via usb 2.0 en Bluetooth 2.0. Alle soorten draadloze netwerkstandaarden worden ondersteund. Van gsm over gprs en edge tot 3G met hsdpa-ondersteuning. Het geheel wordt afgerond met WiFi (802.11b/g) en ondersteuning voor plug and play (UPnP).
Er zijn dus ook verschillende mogelijkheden om een verbinding met het internet tot stand te brengen. De webbrowser is zeer degelijk. Zelfs uitgebreide websites (bijvoorbeeld www.petzl.com) worden goed weergegeven.
Het Navi-wheel bestuurt een cursor over de pagina en met de *, # en 8 toets kan je zoomen. Dit maakt navigeren over de pagina vrij gemakkelijk, terwijl alles nog goed leesbaar blijft. Je kan het beeld ook kantelen; dat verzacht de pijn dat het scherm kleiner is dan bij de Nokia N95 8GB.
De browser is zeer RAM-intensief, maar de N78 heeft er geen probleem mee. Hij kan zelfs nog wat extra toepassingen tegelijk laten draaien.

Nokia N78

Diensten
Via het internet kan je ook gebruik maken van verschillende Nokia diensten. Je kan updates downloaden, foto’s uploaden naar sites zoals Flickr en gebruik maken van Ovi. Ook kan je via N-Gage games downloaden. Op het moment zijn er wel nog geen games voor de N78 beschikbaar.

De wereld in je broekzak
Om met GPS van start te gaan, moet je eerst een standaard toegangspunt aanwijzen. Met dit toegangspunt zal je telefoon kaarten downloaden en extra gegevens verzamelen via A(dvanced)-GPS. Het goedkoopste is uiteraard dit te doen over een draadloos netwerk. Nieuwe kaarten van nog onbekende gebieden moeten echter constant gedownload worden. Dit terwijl draadloze netwerken niet steeds beschikbaar zijn en zeker niet ver reiken. Je toestel zal dus al snel kaarten moeten downloaden via 3G of EGPRS. Het is dan maar te hopen dat je een dataforfait hebt afgesloten bij je provider, want

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelPlatter dan ooit
Volgend artikelultracompacte netbook van Samsung

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.