Vergiffenis voor ietwat klunzig mobieltje

1
37

c-toets. Deze liggen allen aan de rand van het oppervlak van de gsm en vergen heel wat duimstuntwerk om ze te kunnen indrukken. De multimediatoets is wel duidelijk geplaatst en geeft ook goede feedback.

Gebruikersinterface
De Nokia N78 gebruikt zoals reeds vermeld de derde editie van de S60-gebruikersinterface, die draait op het onderliggende Symbian OS. Op deze interface valt weinig aan te merken. De laadtijden zijn soms wat lang. Het opstarten van de telefoon duurt in totaal zo’n 45 seconden! Ook de toepassingen vragen wat tijd om opgestart te worden. Voor de rest werkt het systeem zeer vlotjes. Ondanks de vele functies van het toestel is de gebruikersinterface zeer overzichtelijk en na wat uurtjes spelen weet je wel je weg te vinden.
De N78 heeft een werkgeheugen van 96 MB, wat meer dan genoeg is om verschillende toepassingen tegelijk te laten lopen. Een laadsymbooltje naast toepassingen in het menu, dat we al van eerdere Symbian-toestellen kenden, laat weten welke geactiveerd zijn.
Verder is het toestel ook voorzien van de Feature Pack 2, wat voor grafische verbeteringen zorgt in de interface. Je kan het standby-menu, dat reeds voorzien is van verschillende handige shortcuts, aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren.
Bovendien zijn er verschillende thema’s om je menu’s aan te passen. Dankzij de Feature Pack 2 zijn er zelfs tussentijdse animaties zoals het draaien van het scherm wanneer je overschakelt naar de camera.

Nokia N78

Google zoekmachine
In de standby-modus heb je toegang tot verschillende shortcuts, kan je je afspraken zien en zie je mogelijke draadloze verbindingen. De belangrijkste nieuwe feature is echter de Google zoekmachine. Met deze feature kan je rechtstreeks op het net zoeken, maar vind je via trefwoorden ook moeiteloos

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelPlatter dan ooit
Volgend artikelultracompacte netbook van Samsung

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.