Vergiffenis voor ietwat klunzig mobieltje

1
37

anders wordt dat een dure grap. Bij de opties is er wel een mogelijkheid het automatisch downloaden te verbieden, maar zonder ben je natuurlijk weinig met het Nokia-navigatiesysteem.
De tijd die de N78 nodig heeft om coördinaten te verkrijgen van satellieten valt heel goed mee. De N78 presteert Nokia N78op dat vlak zelfs beter dan de N95 en de N82.
A-GPS biedt niet alleen extra informatie over kaarten, maar zorgt ervoor dat coördinaten sneller berekend worden. Wanneer je A-GPS dus inschakelt, zal je een nog snellere eerste positiebepaling bekomen.
De Nokia-kaarten lijken – voor zover we ze gebruikt hebben – te kloppen. Daarnaast zijn ze zeker duidelijk en overzichtelijk. Het in- en uitzoomen werkt net als bij de webbrowser.

Multimedia
De Nokia N78 beschikt over een aparte multimediatoets. Deze toets brengt je naar een overzicht van alle multimediatoepassingen. De muziek, films en foto’s die je hebt overgezet van je pc, opgenomen met je telefoon of van het internet gehaald, kan je via deze weg beluisteren en bekijken.
De geluidskwaliteit valt via de oortjeszeer goed mee . Bovendien kan je de handsfree-bediening en de oortjes van elkaar loskoppelen. De N78 is dus ook compatibel met hoogwaardigere oortjes zonder daarvoor de handsfree-bediening te verliezen.
De ingebouwde miniluidsprekers zijn een ander verhaal. Bassen vallen via de luidsprekers volledig weg en de muziek wordt verbasterd tot een kattengejank.
Tijdens het bekijken van foto’s en video’s kantelt het scherm automatisch in de breedterichting. Omdat het 2,4" scherm kleiner is dan dat van de N95 8GB (2,8") maar dezelfde resolutie biedt (kwart-VGA) lijken de beelden iets scherper .

Zender
Verder beschikt de N78 niet alleen over een ingebouwde fm-radio, maar ook over een internetradio.
De belangrijkste nieuwigheid bij de N78 is echter de fm-zender. Hiermee kan je muziek van het toestel afspelen op bijvoorbeeld je autoradio. Wanneer je muziek aan het afspeelt, kan je bij de opties de

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelPlatter dan ooit
Volgend artikelultracompacte netbook van Samsung

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.