Vergiffenis voor ietwat klunzig mobieltje

1
37

ingebouwde fm-zender aanzetten en regelen op welke frequentie hij moet zenden. Daarna moet je je (auto)radio gewoon op deze frequentie afstellen. De zender is wel niet heel krachtig, dus je moet zien dat je de telefoon zo dicht mogelijk bij de radio legt.

Camera
Met de 3 megapixel camera kan je zowel fotograferen als filmen. De films worden opgenomen tegen 15 fps. Dit is zeker niet zo goed als de 30 fps die enkele andere toestellen in de N-serie bieden (N82 en N95 8GB), maar het biedt toch mooie filmpjes.
Tijdens het fotograferen kan je verschillende zaken – zoals de iso-waarde, de witbalans, de helderheid enz. – instellen. De Carl Zeiss lens heeft geen optische zoom. Bovendien zijn de lens en de flash niet beschermd. Dit betekent dat ze heel kwetsbaar zijn voor krassen en vlekken. De foto’s die je trekt met de camera kan je taggen met keywords. Bovendien kan je de foto’s ook geo-taggen (voorzien van positie-informatie op basis van het gps-signaal). De N78 doet dit automatisch als het een verbinding met satellieten tot stand kan brengen. De functie werkt bovendien ook met video’s.

Nokia N78



Videobellen
Een extra cameraatje aan de voorzijde maakt videogesprekken mogelijk. We hebben het videobellen getest tussen de Nokia N78, de Siemens-Benq EF 81 (die ondertussen niet meer verkrijgbaar is) en de nieuwe HTC Touch Pro. Het beste videogesprek kwam tot stand tussen de EF 81 en Touch Pro. Het beeld was hier scherp en er waren geen artefacten of geluidstoringen die wijzen op een tragere verbinding. In

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelPlatter dan ooit
Volgend artikelultracompacte netbook van Samsung

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.