Vergiffenis voor ietwat klunzig mobieltje

1
37

vingerafdrukken. Je mobieltje ziet er dus al snel even vettig uit als een frietkot op zaterdagavond.
Voor de cover van de batterij geldt dezelfde opmerking als bij de [article|8482|Nokia 3120 classic]]. Het materiaal voelt zeer fragiel aan en je zit constant met de schrik dat het dekseltje zal breken wanneer je het opent. Bovendien werkt de sluiting niet goed, want het dekseltje schuift heen en weer. Dit is zeer vervelend voor de bediening van de toetsen.

Nokia N78

Bediening
Ook bij de bediening van het toestel heb ik wat bedenkingen. Navigeren door de Symbian-gebruikersinterface S60 Editie 3 doe je met het Navi-wheel. Deze bladertoets is de basis van veel frustratie. Je kan ermee op twee manieren navigeren: door de richting in te drukken of door met je duim cirkels te draaien over de rand. Als je de eerste methode gebruikt ga je vaak foute dingen selecteren omdat de toets veel te gevoelig is. De keren dat je een toepassing wilt selecteren en uitkomt bij de toepassing erboven of ernaast zijn ontelbaar. De tweede mogelijkheid is dan weer niet gevoelig genoeg. Vaak gebeurt er niets als je met je duim de voorgeschreven cirkeltjes maakt. Bij een hoop menu’s werkt deze toepassing bovendien niet.

Toetsenellende
Het onderscheid tussen de verschillende numerieke toetsen is moeilijk te maken, maar toch gaat het gebruik hiervan vrij vlot. Dit is dan weer niet het geval voor de beltoetsen, de menutoets en de

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelPlatter dan ooit
Volgend artikelultracompacte netbook van Samsung

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.