Spiegelreflexcamera met Live View en ingebouwde beeldstabilisator

0
95

natuurlijk ook om de instelmenu’s weer te geven en aan te passen.
Olympus E-510 commandoknopBij heel wat digitale camera’s zit de aan-uit knop als een ringvormige schakelaar om de ontspanknop. Net als bij andere toestellen uit de Olympus E-reeks zit hij bij de commandoknop. Het apparaat heeft slechts één instelwieltje aan boord. Als je zowel sluitertijd en diafragma manueel wil instellen, schakel je tussen deze beide door middel van de belichtingscorrectieknop. De slots voor de geheugenkaarten vindt je aan de rechterzijde van de camera. Het klepje open je niet met een drukknop maar  klik je met je duimnagel open. Alhoewel Olympus het xD geheugenformaat samen met Fujifilm heeft ontwikkeld is het toestel ook voorzien van een slot voor CompactFlash kaartjes. Dit is erg handig want CF kaarten zijn wat groter en steviger. Bovendien zijn geheugenkaartjes met een grote capaciteit altijd eerst in het CF formaat verkrijgbaar. Op dit ogenblik kan je CF met een grootte tot 16 GB aanschaffen. Het zou wel een stuk handiger zijn als de camera automatisch van de ene naar de andere kaart zou schakelen wanneer er eentje met opnamen gevuld is. Nu doe je dit manueel.
In de handgreep is voldoende plaats voor de PS-BLM1 litium-ion accu. Deze is qua afmetingen een stuk groter dan de PS-BLS1 van de Olympus E-410. Ook het vermogen is groter: 1500 mAh tov 1150 mAh bij de E-410. Afhankelijk van de omstandigheden kan je dus tot een kwart meer foto’s nemen met een volle accu. De stroombron moet voor het opladen uit het toestel verwijderd worden. De laadtijd voor een compleet lege batterij is ongeveer 5 uur. Diskidee voert geen echte duurtest uit maar de test kon moeiteloos afgewerkt worden zonder te herladen. Er zijn verschillende camerafabrikanten die dit type batterij gebruiken. De PS-BLM1 is bijvoorbeeld vrijwel identiek aan de Nikon EN-EL3. De fabrikanten raden natuurlijk af om batterijen van een ander merk te gebruiken.
De meeste digitale spiegelreflexcamera’s zijn voorzien van zowel USB en video-out als van een aansluiting voor een externe stroombron. Bij de Olympus E-510 zit er onderaan op de rug alleen een "multi connector". Zowel je USB kabel als je videokabel plug je hierin. Het

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Vorig artikelDVD-recorder met harde schijf en USB-aansluiting
Volgend artikelStijlvol mobiel bellen