Spiegelreflexcamera met Live View en ingebouwde beeldstabilisator

0
95

fabrikant zegt natuurlijk ook dat je de beste resultaten verkrijgt als je Olympus Zuiko Digital objectieven aanschaft. Je hebt drie modi: IS staat uit, IS1 en IS2. Kies je voor IS1 dan zal het systeem alle camerabewegingen zo goed mogelijk proberen te detecteren en corrigeren. IS2 wordt gebruikt als je met de camera in horizontale richting beweegt om een wazige achtergrond te krijgen, bijvoorbeeld bij het volgen van beweging: een fietsend kind, een racewagen, enz. De horizontale beeldstabilisator is nu uitgeschakeld en alleen de verticale beeldstabilisator is geactiveerd.
Deze technologie is zeer moeilijk objectief te testen. De test werd uitgevoerd met de Zuiko Digital 40-150mm bij 130 mm. Lange sluitertijden, tussen 1/8 en 1/2 seconde werden gekozen. Hieronder zie je het resultaat. Slechts een klein deel van de testopstelling werd uitvergroot. Je kan zien dat de trillingsonderdrukking zijn werk doet. De beelden worden bij langere sluitertijd wel steeds minder scherp maar telkens is de opname met onderdrukking scherper dan zonder.

De opname met onderdrukking is telkens scherper dan zonder

Lens
Deze spiegelreflexcamera laat je toe met veel verschillende objectieven te werken. Het heeft dus weinig zin een specifieke lenstest uit te voeren. Bij de door Olympus aan Diskidee uitgeleende E-510 zit een ED 14-42mm 1:3.5-5.6 objectief. De lenzen behoren tot het zogenaamde "Four-Thirds System". Bij vorige testen van Olympus spiegelreflexcamera’s kon je reeds het volgende lezen: "het Four-Thirds System is een initiatief van enkele fabrikanten(Kodak, Olympus, Panasonic, Sigma, Fujifilm) en heeft als doel om

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Vorig artikelDVD-recorder met harde schijf en USB-aansluiting
Volgend artikelStijlvol mobiel bellen