Spiegelreflexcamera met Live View en ingebouwde beeldstabilisator

0
95

instelbaar is. Deze HyperCrystal LCD is voorzien van een extra laag die het licht van een externe lichtbron reflecteert. Volgens Olympus verhoogt dit de helderheid van het beeld en de kwaliteit van de weergave bij direct zonlicht. Het schermpje geeft niet alleen de batterijstatus, en de belichtingscorrectie weer, maar ook het resterende aantal opnamen, de ISO waarde en de witbalansinstelling kan je er aflezen. Met een druk op de "info-knop" schakel je over naar een meer uitgebreide weergave. Je ziet nu, onder andere, ook informatie over scherpte- en contrastinstellingen of de kleurruimte waarin je werkt.

Rugzijde met het LCD-scherm van de Olympus E-510

Met een druk op de "info-knop" schakel je over naar een meer uitgebreide weergave.

Na de opname verschijnt het zonet vastgelegd beeld op het scherm zodat je snel de scherpte en belichting kan beoordelen. Je kiekjes uitgebreider bekijken en beoordelen doe je natuurlijk met de weergave functie. Nu kan je de foto als het ware verder gaan ‘ontleden’ door het RGB histogram weer te geven of de histogramcurven van elk kleurkanaal afzonderlijk.

Olympus E-510 histogram

Olympus E-510 scherminfo

De verschillende histogramfuncties

Over- of onderbelichte delen van het beeld knipperen aan en uit zodat je duidelijk kan zien of je een foto opnieuw en met een betere belichting zal moeten schieten. Ten slotte gebruik je het LCD-scherm

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Vorig artikelDVD-recorder met harde schijf en USB-aansluiting
Volgend artikelStijlvol mobiel bellen