Spiegelreflexcamera met Live View en ingebouwde beeldstabilisator

0
95

toestel is voorzien van een ingebouwde flits. Wanneer je een automatisch belichtingsprogramma of een scènemodus gebruikt en er is te weinig licht dan klapt deze automatisch uit. Je kan de lichtbron ook manueel ontgrendelen door middel van het knopje waarmee je tevens de flitsmodus selecteert, links boven op het toestel. Voor het zwaardere werk koop je een van de apart aan te schaffen losse flitsen van Olympus.

De ingebouwde filts van de Olympus E-510

De ingebouwde flits klapt automatisch uit

Het zoekerbeeld van de optische zoeker oogt vrij klein en ligt niet precies in de optische as. De zoekerinformatie is namelijk in een brede kolom rechts van het kader geplaatst waardoor het eigenlijke zoekerbeeld wat naar links is verschoven. De zoeker toont ook minder dan wat er uiteindelijk op de foto komt.

 

Live View
Nieuw bij Olympus en vrij revolutionair voor een spiegelreflex in het algemeen is de "Live View"-functie. Je hebt nu net als bij een compactcamera de mogelijkheid het LCD-scherm als zoeker te gebruiken. Door de specifieke constructie van een reflex was het ongebruikelijk om de eigenlijke CCD, de chip die gebruikt wordt voor het maken van de foto’s ook in te zetten om een "live-beeld" naar de LCD-monitor te sturen. Het voornaamste voordeel van een LCD-scherm: je ziet wat de lens ziet. Zelfs de optische

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Vorig artikelDVD-recorder met harde schijf en USB-aansluiting
Volgend artikelStijlvol mobiel bellen