Fotograaf maakt 360-graden gigapixel panoramafoto van Tokyo

0
50
Een fotograaf maakte een 360 graden panoramafoto van Tokyo en gebruikte daarvoor een “gigapixel robot” om het 180 gigapixel grote beeld samen te stellen.

Fotograaf Jeffrey Martin gebruikte een Canon EOS 7D, een 400mm F5.6L lens en een programmeerbare robot om een panoramafoto van de stad Tokyo te maken met een kijkhoek van 360 graden. Met de Clauss Rodeon programmeerbare robot kon hij de spiegelreflexcamera snel laten bewegen en meer dan één foto per seconde laten maken.

Tokyo panorama © Jeffrey Martin

Tokyo panorama © Jeffrey Martin (© ; licentie: )

De fotograaf gebruikte vier verschillende posities boven op de twintig verdiepingen hoge Tokyo Tower om de 360 graden foto vast te leggen. Het kostte hem zes uur en hij maakte 10.000 foto’s. Elke sectie werd in een panoramabeeld gegoten en vervolgens werden deze panorama’ samengevoegd tot het uiteindelijke beeld dat 600.000 pixels breed en 300.000 pixels hoog is.

Je kan de panoramafoto op ware grootte bekijken door op dit beeld te klikken:

Vorig artikelLumix systeemcamera met WiFi en NFC
Volgend artikelVolledig uitgeruste laptop met beperkte prestaties
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.