Lumix systeemcamera met WiFi en NFC

0
45
Panasonic kondigt in de Lumix-reeks een nieuwe systeemcamera aan met een kantelbaar LCD-scherm en kantelbare View Finder. De camera biedt ook WiFi- en NFC-connectiviteit.

De Panasonic Lumix DMC-GX7 is de nieuwste telg in de reeks camera’s met verwisselbaar lenssysteem. De camera heeft een hoogwaardige, dunne behuizing in een magnesiumlegering in zwart of zilver. De GX7 is uitgerust met een nieuw ontwikkelde 16 megapixel Live MOS-sensor en de Venus Engine beeldverwerkingsprocessor. Volgens de fabrikant verbetert de sensor zowel detail als kleurverzadiging met 10 percent.

Panasonic Lumix DMC-GX7

Panasonic Lumix DMC-GX7 (© ; licentie: )

De Lumix DMC-GX7 heeft een nieuwe 90° kantelbare LVF die beschikt over een hoge resolutie en een kleurweergave van circa 100% met het equivalent van 2.764.000 pixels. Ook het 3-inch touchscherm met 1.040.000 pixels op de achterzijde kan omhoog en omlaag kantelen.

De optische beeldstabilisator zit bij de GX7 in de camerabehuizing. De camera is ook compatibel met Focus Peaking waarmee de scherpstelling nauwkeuriger kan worden ingesteld. Met de DMC-GX7 kan je ook Full HD (1920 x 1080, 60p) video-opnames maken in AVCHD Progressive en MP4 bestandsindeling met stereogeluid.

De DMC-GX7 beschikt over Creative Panorama, Time Lapse Shot, Stop Motion Animation en Clear Retouch in aanvulling op de Creative Control-modus met een totaal van 22 filtereffecten. De camera biedt ook Wi-Fi-connectiviteit met NFC-technologie om de camera te verbinden met smartphone of tablet om beelden te delen. Het is ook mogelijk een smartphone of tablet te gebruiken als afstandsontspanner met een monitor.

Prijs en beschikbaarheid
De Panasonic Lumix DMC-GX7 digitale systeemcamera is vanaf eind september 2013 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 1.000 voor de body, van € 1.100 voor body met standaard zoomlens 14-42mm en van € 1.200 voor body met pancakelens 20mm.

Foto van Panasonic
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelCompacte Canon camcorder met ingebouwde WiFi
Volgend artikelFotograaf maakt 360-graden gigapixel panoramafoto van Tokyo
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.