Meer megapixels en Full HD ondersteuning

0
42
Canon EOS 550D

Canon EOS 550D (© ; licentie: )

De EOS 550D is het nieuwe D-SLR instapmodel van Canon. De 550D is een 18 megapixel spiegelcamera die ook Full HD videobeelden kan opnemen.

De nieuwe EOS camera heeft een lichtgewicht body en kreeg grotere, intuïtief te gebruiken knoppen. Ook is er een extra knop op de nieuwe batterijgreep. Wanneer je de camera in verticale stand houdt, kan je nu de diafragma-instellingen wijzigen zonder dat je eerst de body moet kantelen. De Canon DIGIC 4 beeldprocessor en de 18 megapixel CMOS beeldsensor ondersteunen standaard ISO-waarden van 100 – 6.400 (uitbreidbaar tot 12.800). De EOS 550D heeft een 9-punts AF-systeem met voor f/2.8 of snellere objectieven een extragevoelig ‘cross-type’ punt in het midden. De camera ondersteunt reeksopnamen met een snelheid van 3,7 beelden per seconde (bps).

Meetsysteem
Canon rustte de EOS 550D ook uit met het iFCL-meetsysteem dat voor het eerst in de EOS 7D werd geïntroduceerd. Het systeem analyseert informatie over scherpstelling, kleur en helderheid en laat het algoritme aan de hand van die informatie de juiste belichting bepalen.
Als eerste EOS camera kan je de bovengrens voor automatisch ISO instellen, zodat je de maximale hoeveelheid ruis in opnamen kan regelen. Ook nieuw is dat je de belichtingscompensatie en belichtingsvenster kan instellen op respectievelijk plus of min vijf en twee stops. Zo kan je dezelfde scène fotograferen met verschillende belichtingen.

1
2
Vorig artikelDraadloze desktopset met batterijlevensduur van drie jaar
Volgend artikelBlu-ray-spelers voor Full HD 3D beleving
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.